Руски тенисер жели Новака у финалу

Дарко Драгичевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Освајање првог Мастерса за Андреја Рубљова било је остварење сна. У Бањалуци ће руски тенисер бранити трофеј а највећи ривал му је свакако Новак Ђоковић.

-Волио бих да играм у финалу против њега, али много је добрих играча и од многих сам изгубио. Превише је рано за прогнозе. Морам да побиједим њих ако желим на мегдан Новака. Желим у финалу и Новака али реално је да сви могу да одиграју велики меч. Примјер од јуче је Вавринка. Стен је шампион али млади момак је одиграо одлично и показао да га сваког могу да побједе - рекао је Рубљов.

Руски тенисер истиче да је у одличној форми пред старт турнира на Српска опену те да му одговарају хладнији услови који ће бити у Бањалуци.

- Нереалан је осјећај да сам освојио први Мастерс, дјелује то сад као да је било давно и нестварно. Невјероватан осјећај тек сад знам да је стварно и да сам остварио свој велики циљ. Осјећам се добро и сад имам времена да се одморим и спремим за први меч. Некад играмо два турнира заредом. Мадрид и Рим на примјер играмо један за другим а то је дио овог спорта. Али у Бањалуци сам слободан играћу највјероватније у четвртак тако да ћу бити потпуно спреман за наредни дуел. Видио сам услове, волим их јер мени одговара да је хладније и спорије. Надам се да ћу одиграти добро и да могу побједити неке мечеве на турниру - нагласио је Рубљов.

Он ће у другом колу играти против бољег из меча Хуан Пабло Вариљас и Уго Гастон.

-Не знам како игра момак из Перу, видјећу кад он буде играо са Гастоном. За Француза знам како игра иако нисмо играли ни тренирали заједно. Веома је млад и талентован има добар осјећај, зна како да се брани. Не игра брзо али игра доста паметно. У оваквим условима биће тешко направити винер против њега биће тежак меч. Морате да чекате прилику. О играчу из Перуа не знам ништа, али ако он побиједи имаћу времена да се прилагодим и спремим план игре - истакао је.

Након освајања првог Мастерса, новинаре је интересовало да ли ће то бити олакшање или додатни притисак

-Не волим да гледам на тај начин. Желио сам да освојим Мастерс 1000 и напокон сам то остварио. То је сад прошлост. Циљеви за мене су исти као и прије Монте Карла, да напредујем и као што сам рекао волим оно што радим и осјећам да сам пронашао прави ритам. Не можете ништа да предвидите али осјећам да радим у правом смјеру. Даје ми само више самопоуздања да радим праву ствар и да наставим да напредујем - додао је Рубљов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана