Руска сензација од 16 година говорила о Ђоковићу: Не желим да увриједим Новака, али...

GS
Foto: Sportal

Тек седма играчица млађа од 17 година која је ушла у треће коло Ролан Гароса послије 1993. – од којих су Мајоли, Хингис и Серена Вилијамс на крају завршиле у финалу – Рускиња Мира Андрејева је апсолутни хит и освјежење овогодишњег Отвореног првенства Француске.

Послије импознатне побједе над Францускињом Дајен Пари са 6:1, 6:2. – Мира се распричала о бројним стварима које су јој блиске срцу – а нарочито свом односу према члановима “велике тројке”:

„Прво сећање са овог турнира је кад сам упознала Ђоковића у ходнику стадиона Сузан Ленглен. Ишао је у свлачионицу и певао неку песму, то је све чега се сећам, спремао се за меч и био је толико опуштен“, призива ово сећање Рускиња.

“Роџер је одувек био мој идол, али када је Рафа прошле године освојио Ролан Гарос, све се окренуло у мојој глави, не знам зашто. Сада су ми они на првом месту, али нећу да увредим Новака, тако да су ми сва тројица први! (смех) Допада ми се како се Новак креће и како напада из контре“, каже симпатична шеснаестогодишњакиња.

У вези пласмана у треће коло, Мира не крије емоције: „Узбуђена сам, не могу да кажем да то нисам очекивала, јер сам се борила да ово остварим. Стадион “Симон Матје” није толико велики и било је пријатно играти на њему, иако сам била сам спремна на то да ће тек 10 одсто публике бити за мене. И поред тога, била сам смирена“.

Онс Жабер би била њена “противница по мери” јер имају сличан стил игре, али је трећој рунди највероватније очекује меч са Коко Гоф, за коју каже да је “искусна упркос томе што је и даље млада – са само 18 година“.

Андрејева истиче да је слава неће променити: “Ако постанем дива, мој тренер ће ми то рећи и критиковати ме. Бићу своја и радићу оно што волим, а да притом останем скромна. Тренер ми је и сада рекао да не полетим – јер играм тек у трећем колу“, наглашава она, и резимира : ““Немам хобије, тинејџерка сам класична – гледам ТВ, требало би да учим, мада реално то не радим како би требало. Рекла бих да сам фина особа. Разумећете ако будете причали више са мном“, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана