Руси похрлили у Бањалуку: Навијамо за Рубљова, јачамо везе са Српском

М. Васиљевић
Foto: М.В.

БАЊАЛУКА - Више од 2.500 километара прешао је Дмитар Николајев са супругом Анастасијом из Санкт Петебурга како би подржао велику руску тениску звијезду Андреја Рубљова.

Николајев прича за "Глас Српске" да је Руси имају тренутно двије велике звијезде Данила Медведева и Андреја Рубљова, те је ово најбоља генерација након Николаја Давиденка и Марата Сафина.

Одушевљени су Бањалуком, а планирају остати и неколико дана након завршетка турнира.

" Сви прижељкујемо финале Рубљов - Ђоковић, али смо одушевљени Бањалуком и вашом земљом. Овдје су сви гостољубљиви и не жалимо што смо овдје. Смјештени смо у самом центру града, па шетамо и упознајемо град" казао је Николајев.

Један од разлога зашто су се одлучили да  одмор "потроше" на Српска опен су и братски односи двају народа.

"Желимо дјеци са покажемо колико смо заправо блиски, слично и причамо, наша вјера, традиционалне вриједности али и љубав ка спорту. Удаљеност не смије бити препрека, а овакви догађаји нас учвршћују" казао је Рус.

 

Добро познаје и спортске прилике код нас. 

"Знамо да сте били успјешни у рукомету, али и боксу. Пријатно сам изненађен и културом на трибинама, током мече, мада морам признати када је јуче играо Ђоковић било као на мечевима Дејвис купа" рекао је Николајев.

Андреј Рубљов тренутно игра свој меч против на централном терену против Хуана Пабла Вариласа.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана