Рубљов одлично расположен "То није мој тренер"

Д.Д.
Рубљов одлично расположен "То није мој тренер"

БАЊАЛУКА - Андреј Рубљов изборио је друго финале у седам дана. Након освајања Мастерса Монте Карла, руски тенисер ће покушати да одбрани трофеј на Српска опену.

Новинарима АТП тура се учинило да су видјели његовог тренера Фернанда Висентеа у Барселони, а услиједило Рубљов је уз осмијех разјаснио ситуацију.

- То је његов брат близанац. Не шалим се. Фернандо има брата Пепеа, он је тренера Баутисте Агута. Кад су један крај другог онда баш и не личе. Мој тренер је са мном - уз осмијех је навео Рус.

Иако су сви очекивали финале против Новака Ђоковића, руски тенисер ће морати на мегдан другом српском тенисеру, Душану Лајовићу или Миомиру Кецмановићу.

-Новаков меч је примјер да се увијек мора играти максимално. Душан игра нестварно и може да побиједи многе играча кад је у форми. Један од њих био је и Новак. Можда није одиграо најбољи меч али Душан је свакако био сјајан - поручио је Рус.

На друштвеним мрежама Рубљов има акцију "Играј за дјецу, играј за живот".

-Играј за живот је акција којојм покушавамо да сачувамо младе генерације. Дјеца имају ту чиста , непокварену и искрену енергија и важно је сачувати их од тамних ствари у животу и усмјерити их на прави пут, објаснио је Рубљов.

Одмах након меча Рубљов је отишао на разгибавање и вожњу бициклом па је услиједио разговор преко телефона.

- Нисам разговарао телефоном, имао сам консултације преко видео позива са тренером. Раније сам разговарао са родитељима али сад то не практикујем. Ако ме и неко зове не јављам се само погледам поруке- поручио је Рубљов.

Он ће након Бањалуке отићи у Мадрид и истиче да му нови распоред у суштини одговара.

- Ово ми више одговара. Ако играте само сингл имате више времена за одмор и можете на миру да се спремате за мечеве и имате паузу између њих, тако да се можете боље спремити- објасио је Андреј.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана