Рубљов о повратку у Бањалуку: Свашта можете да очекујете

Д.Д.
Foto: Дражен Поздеровић

БАЊАЛУКА - Андреј Рубљов није успио да одбрани трофеј на Српска опену. Након велике борбе поражен је у финалу од Душана Лајовића

У случају да се турнир врати у Бањалуку или буде у Београду, Рубљов је рекао да је могуће да се опет појаву

- Свашта можете да очекујете. Нисам очекивао да ћу бити овдје ове године, али Ђоле ме наговорио . Не знам зашто заслужујем ову пажњу Имао сам најбољи третман и захвалан сам на томе. За турнир из категорије 250 урадили су заиста сјајан посао- поручио је Рус.

Иако је Лајовић био на терену више од њега током финала, руски тенисер истиче да је Србин одиграо пуно паметније.

- Душан је играо сјајно, тактички је урадио све сјајно. посебно на старту гдје ме је натјерао да трчим више од њега. Играо сам касније агресивније али нисам успио да се вратим у меч иако сам играо боље. Није лако кад сте на папиру фаворит, не игра ренкинг већ се све на терену све мора оправдати. Душан је једноставно био бољи- јасан је Рус.

Рубљов је објаснио начин на који Лајовић користи своје предности.

-Играмо доста заједно и знам да кад он удара лопте како жели тешко га је побиједити. Он је паметан играч . Користи одлично своје предности . Има бољи бекхенд од мене, настојао је да отвори простор.Осјети момент кад може погодити винер, кад треба да одигра скраћену лопту или да рашири игру- објасио је финалиста.

Новинаре је интересовало да ли му пораз лакше пада јер је изгубио од пријатеља.

- Искрено нећу лагати, увијек ја волим да побиједим. Без обзира да ли ми је ривал у финалу и тако добар пријатељ као Лајовић.

Лајовић пријатељ за 100

Рубљов је говорио о свом пријатељству са српским тенисером.

- Душан је веома лојалан, никад Вас неће слагати. Веома је љубазан и прави пријатељ  који пази на све, не само у тенису. На скали од 1 до 10, он је 100 одсто. Нема пуно таквих тенисера. Много је пропатио у прошлости и заиста сам срећан што је он освојио титулу на домаћем терену, пред својим навијачаима и породицом. Заслужио је трофеј. Након што је прошао сјајне играче трофеј је сјајан - рекао је Рубљов.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана