Рубљов: На Вимблдону ћу имати посебан мотив

Д.Д.
Рубљов: На Вимблдону ћу имати посебан мотив

Андреј Рубљов пласирао се у полуфинале Српска Опен послijе побjеде против Дамира Џумхура, а сутра га на Централном терену чека млади Словак Алекс Молчан, који је раније турнира „избацио“ Ласла Ђереа.

Имао је проблема Рус у првом сету, донекле су му сметали и временски услови, јер како је и сам навео више воли да игра по хладном времену. Ипак, мало је Рубљов говорио о дуелу четвртфинала, а више о томе шта је донијела промjена у његовом тиму.

-Промијенио сам много тренера који су са мном, а ту су дошле и новине. Само је главни тренер Фернандо остао, сви остали су отишли. Наравно да ми сви они помажу и при скаутирању играча против којих играм, јер ми кажу нешто ново што нисам знао. Некада ми кажу нешто, некада не“, објаснио је Рубљов .

Тек прву Мастерс титулу освојио је Рубљов недавно у Монте Карлу, а на питање да ли би нешто мењао у каријери, истакао је:

-Наравно да постоји нешто што би мијењао, хиљаду ствари. Али, све те грешке и све остало, да није тога не бих био особа каква сам данас. Не може се имати све идеално. Једноставно не бих био боља особа због тога- рекао је Рус.

Прошле године Руси и Бјелоруси нису имали прилику да играју на Вимблдону. Многи сматрају да ће због тога Рубљов и Медведев имати посебан мотив као што је Новак Ђоковић у Аустралији.

„Када они највећи не играју то је уједно прилика за друге да направе нешто, али ја то нисам користио, испадао сам у четвртфиналу. Наравно да ћу на Вимблдону имати велику мотивацију, као и на сваком Гренд слему. То су највећи и најважнији турнири и бићу сигурно мотивисан“.

Наредни противник Рубљову биће Словак Алекс Молчан, међутим Рус истиче да није имао прилику много да га гледа.

„Мислим да са Молчаном никада нисам играо на туру. Можда смо као јуниори тренирали заједно. Он има одличне брзе ноге, супер трчи и игра агресивно. Последњих годину дана игра јако добро, имао је неке одличне мечеве и биће то тежак меч“.

На питање какви су му наредни планови, Рубљов је уз широк осмijех истакао:

„Сад слijеди физио, масажа, туширање и вечера, одмор за сутра. А за касније имам доста планова по питању турнира“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана