Ривали на терену, али још већи пријатељи ван њега: Ноле га склањао од торнада, авионом га возио у школу

ГС
Ривали на терену, али још већи пријатељи ван њега: Ноле га склањао од торнада, авионом га возио у школу

Тенисери Лоренцо Мусети и Новак Ђоковић имају необичну конекцију.

Он ће се састати у четвртак у трећем колу турнира у Монте Карлу, а прича о томе како је Ноле шмекерски поступио према младом Италијану једна је од занимљивијих које ћете данас прочитати, пише Спортал.

Наиме, током УС опена 2021. године Њујорк је погодило велико невријеме, због чега су организатори турнира имали огромне проблеме и потешкоће.

Упаљен је био црвени метеоаларм, издато је упозорење за торнадо, а млади тенисери нашли су се у паници јер, за разлику од првих десет тенисера, немају финансијских средстава за смјештај који би им омогућио све потребне услове.

Новак је тада шмекерски ускочио у помоћ младом Мусетију (21), па га је позвао у своју вилу у Њу Џерсију, а Италијан није крио одушевљење и захвалност.

– Били смо у предивном мјесту у Њу Џерзију. Новак ме је позвао у вилу у којој борави током УС опена. Кућа је огромна, има свој парк и покривени тениски терен. Власник је имућни човјек код кога је Ђоковић гост током овог гренд слем турнира. Феноменално искуство, захвалан сам му на томе – рекао је Мусети.

Још једна забавна прича веже Новака и Мусетија. Наиме, Италијан је током школовања имао проблем, јер је због испита пропустио турнире у Халеу и Квинсу, због чега се нашао у незавидној ситуацији. Тада је у помоћ ускочио Ђоковић, који је свој приватни авион уступио Мусетију. Одвезао га је до родне Караре, а потом и до Лондона како би млади Италијан стигао да заигра и на Вимблдону.

Ово ће бити њихов четврти међусобни дуел, а Новак има три побједе. најтежи меч одиграли су током Ролан Гароса 2021. године, када је Мусети водио са 2:0 у сетовима, које је добио у тај-брејковима. Када су сви мислили да Новаку нема спаса, српски тенисер је “убацио у пету брзину” и успио да преокрене дуел у своју корист, На крају се славио 3:2.

Велики ривали на терену, али још већи пријатељи ван њега. Биће занимљиво гледати њихов дуел, који је трећи на данашњем програму у Монте Карлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана