Ратко Ивановић побједник "Фоча опена"

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Фочански тенисер Ратко Ивановић побједник је турнира "Фоча опен", који је на теренима на Ушћу окупио 48 тениских рекреативаца из БиХ, Црне Горе и Хрватске.

Ивановић је у финалу, послије велике борбе, резултатом 6:4, 6:2, савладао Милана Рудуљића из Источне Илиџе.

"Било је тешко и напорно, противници су били из Требиња, Пала, Гацка и у финалу из Источног Сарајева. Тенис играм пет година, наступам на рекреативним турнирима и наредне седмице очекује ме наступ у Бијељини", рекао је Ивановић.

Овај тениски рекреативац, који је један од тренера у Тениском клубу "Фоча", недавно је у Требињу освојио друго мјесто, а на свом терену се домогао побједничког пехара.

Поражени финалиста Милан Рудуљић, тренер у Тениском клубу "Мим" из Војковића, похвалио је организацију турнира у Фочи.

"Организатор је дао задатак и показао осталима како се турнир организује на завидном нивоу, све похвале. Ово је мало више од рекреативаца, то су момци који активно тренирају, а од рекреативаца посебно бих похвалио Стефана Бјелогрлића из Фоче, завидим му на техници и љепоти тениса, која подсјећа на игру Роџера Федерера", рекао је Рудуљић.

У Тениском клубу "Фоча" презадовољни су одзивом тениских рекреативаца и квалитетом турнира, који је трајао четири дана.

Члан овог клуба и један од организатора "Фоча опена" Никола Лажетић каже да су ово рекреативци који су раније тренирали, а нису професионално наставили да се баве тим спортом.

"Имали смо учеснике из три земље и 12 градова, односно са Пала, из Источног Сарајева, Сарајева, Рогатице, Горажда, Фоче, Гацка, Требиња, Билеће, Невесиња, Никшића и Дубровника", рекао је Лажетић и позвао донаторе и спонзоре да наредне године направе још већу манифестацију.

Он је додао да им је у плану да учесницима омогуће што боље услове, те да овај турнир уврсте у званични календар рекреативних турнира у БиХ.

У Тениском клубу "Фоча", који постоји од 2008. године, тренира двадесетак малишана са којима раде два лиценцирана тренера, а број рекреативаца у сталном је порасту.

Организацију турнира "Фоча опен" помогли су "Електропривреда Републике Српске", као главни спонзор, те велики број локалних донатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана