Ђоковић: Хвала публици која ме носила до тријумфа у Бањалуци

Милан Зубовић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Ношен фантастичном подршком бањалучке публике Новак Ђоковић стигао је до прве побједе на Српска опену и пласирао се у четвртфинале.

 Најбољи тенисер свијета надиграо је младу француску наду Луку ван Аша резултатом 6:7 (4), 6:3, 6:2, па га у наредном мечу чека бољи из меча Душана Лајовића и Грегорија Баререа.

- Победио сам због вас, ово је била најбоља атмосфера у којој сам играп, а знате где сам све играо. Било је сјајно, пун стадион и дали сте ми подршку три сата. Нисам знао пуно противника, био је борбен савладао је Стена, али сам му захвалан што је пустио декици да победи - рекао је Ђоковић.

Иначе, Ђоковић је био слободан у првом колу да би први меч у Бањалуци споро започео.

Млади Француз који је у првом колу направио највећу сензацију избацивши Стена Вавринку правио му је много проблема и добио је први сет након тај брејка. Публика која је до посљедњег мејста испунила трибине централног стадиона тениског комплекса који се налази у парку Младен Стојановић давала је велику подршку најбољем српском тенисеру свих времена који је класу показао у другом сету.

Након што је погледао ка свом боксу и рекао "Шта још да урадим, мора још нешто", а након тога је проиграо.

Ван Аш је почео да пада снагом, све више је гријешио док је Новак преузео контролу над игром и врло брзо дошао до изједначења.

Трећи сет био је више рутинско одрађивање посла у којем јуниорски шампион Ролан Гароса из 2021. није имао никакву шансу.

Громогласним аплаузом Ђоковић је испраћен са терена, а публика у највећем граду Републике Српске поново је показала колико воли и цијени најбољег српског тенисера свих времена.

Иначе, два сата прије меча почели су да пристижу навијачи, а велики број симпатизера окупио се и у фан зони одакле су пратили меч.

Додик у боксу Ђоковића славио из пјесму једна земља један тим

Аплаузи за Ван Аша

Млади Француз Лука Ван Аше пружио је жесток отпор Новаку Ђоковићу у другом колу турнира Српска опен.

На крају морао је да се помири са поразом, али је зарадио огроман аплауз комплетног стадиона

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана