Први, а није први – Ђоковић и даље на челу АТП листе, али само до краја мастерса у Риму

Танјуг
Први, а није први – Ђоковић и даље на челу АТП листе, али само до краја мастерса у Риму

РИМ- Српски тенисер Новак Ђоковић формално проводи 387. седмицу на првом мјесту АТП листе иако га је по броју бодова претекао шпанац Карлос Алкарас. Српски тенисер ће звање најбољег на свијету носити до краја мастерса у Риму.

С обзиром на то да је у току такмичење у главном граду Италије, нова ранг листа није објављена овог понедјељка већ је и даље важећа она прије почетка турнира.

То значи да Ђоковић уписује 387. недјељу на врху, чиме додатно поправља свој апсолутни рекорд.

Извјесно је ипак да ће Ђоковић од наредног понедјељка изгубити ту позицију, јер ће послије обрачунавања бодова из Рима, на прво мјесто Алкарас.

На листи „уживо“ млађани Шпанац има 6.815 бодова, док је Србин на 5.865. У зависности од даљих резултата.

Ђоковић се пласирао у осмину финала турнира на Форо Италику, пошто је савладао Григора Димитрова. Алкараса у понедјељак чека меч трећег кола.

Ђоковић је пред почетак АТП турнира у Риму на коме брани титулу имао само пет бодова више од Алкараса, па је Шпанцу било довољно само да се појави у Риму.

До краја текуће седмице ће обојица водити борбу за титулу у престоници Италије.

Алкарас сада има 6.815 бодова, што је 45 више него прошле седмице, а Ђоковић 5.865, односно 910 мање.

Трећи тенисер на АТП листи је Рус Данил Медведев, четврти је Норвежанин Каспер Руд, пети је Грк Стефанос Циципас, шести је Рус Андреј Рубљов, седми Данац Холгер Руне, осми Италијан Јаник Синер, девети Американац Тејлор Фриц и десети Канађанин Феликс Оже Алијасим.

Од осталих српских тенисера најбоље рангирани на АТП листи је Миомир Кецмановић који се налази на 36. позицији, Душан Лајовић је 47, Ласло Ђере је 56, а Филип Крајиновић је на 90. мјесту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана