Против њега ће Новак Ђоковић играти за финале УС Опена: Американцу сервис најјаче оружје

ГС
Против њега ће Новак Ђоковић играти за финале УС Опена: Американцу сервис најјаче оружје

Пола сата послије поноћи у Њујорку, Новак Ђоковић је добио свог противника у полуфиналу УС Опена.

Американац Бен Шелтон успио је први пут у каријери да се нађе међу четири најбоља играча на Гренд слему пошто је у једном бомбардерском мечу савладао земљака, 10. играча света Френсиса Тијафоа - 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:2.

Шелтон је направио невероватан успјех узимајући у обзир да се налази на 47. позицији и да је савладао доста боље рангираног Тијафоа који је већ виђен био у дуелу са Новаком. Ипак, Бен прави велико изненађење и још једном доказује да је бетон, као и многим Американцима, његова подлога.

Највећи успјех ове сезоне, до овог момента, било је четвртфинале Аустралијан Опена где се и представио широј светској тениској јавности. До сада се није састајао са Ђоковићем, а сам српски ас је имао само ријечи хвале за њега на конференцији за медије.

Није до сада освајао АТП титулу, а овом 20-годишњаку је управо 2023. година она гдје је излетио међу главну свиту бијелог спорта. У мају је доспио и до 35. позиције на планети, што му је до сада лични рекорд.

Интересантно је да је баш на Гренд слемовима, Аустралијан Опену и сада УС Опену, успио да дође до четвртфинала и даље, а да је на сваком Мастерсу који је играо ове године заустављен у другом колу или прије њега.

Има иза себе једно финале АТП турнира, али у дублу са Мекензијем Мекдоналдом, а њих двојица су поражени у Вашингтону од пара Гонзалез/Молтени, ове године.

Осим Тијафоа, само је још једном успио да слави против играча из Топ 10 и то се десило против Каспера Руда у Синсинатију прошле године, док је осталих пет мечева од прве десеторке поражен.

На папиру ће свакако да буде велики аутсајдер против Ђоковића који има само једно на уму, али ће имати публику иза себе и окусиће први пут како је то играти у полуфиналу једног Гренд слема. Најјаче му је оружје сервис са којим је испоставио рекорд на овом турниру. Служи се добро и форхендом, па публика са нестрпљењем чека колико може против најбољег свих времена.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана