Прижмић славио на Бањалука опену за први трофеј у каријери

Дарко Драгичевић
Прижмић славио на Бањалука опену за први трофеј у каријери

БАЊАЛУКА - Хрватски тенисер Дино Прижмић освојио је 21. АТП Челенџер Бањалука опен и то му је први трофеј у каријери.

Бивши побједник јуниорског Ролан Гароса у финалу је савладао Белгијанца Кимера Копејанса са 2:0 по сетовима је било 6:2, 6:3.

Прижмић је у првом сету био много смиренији од искуснијег ривала, који је тренутно на бољој позицији на АТП листи. У првом сету је било чак шест брејкова, а тенисери су се мучили да задрже свој сервис.

Хрватски тенисер је повео 2:0, али је изгубио гем на свој сервис па је виђено чак пет брејкова. Млади Сплићанин је успио да веже три гема након што је изгубио свој сервис (3:2) и добије овај период са 6:2.

У другом сету виђена је опет ревија брејкова. Успио је да Копејанс да врати један брејк , дошао је до изједначења. Међутим није успио да задржи свој серви. Хрватски тенисер је био успјешнији, сталоженији у кључним моментима. Прижмић је на крају славио са 6:3 након што је сачувао свој сервис.

-Хвала свима на подршци коју сам имао током турнира. Захваљујем се физијима који су ми омогућили да наставим меч упркос боловима и да завршим турнир на најљепши начин - рекао је Прижмић.

Хрватски тенисер је освојио 100 АТП бодова и новчану награду и забиљежиће напредак на листи, док је пораженом Копејансу припало 60 АТП бодова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана