Ђоковић срушио Попирина за осмину финала Вимблдона

ГС
Ђоковић срушио Попирина за осмину финала Вимблдона

ЛОНДОН - Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Аустралијанца Алексеја Попирина са 3:1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:4 и 7:6 (7:3) и пласирао се у осмину финала Вимблдона.

Одличан отпор пружио је Попирин Ђоковићу, али није успио да угрози пласман другог тенисера свијета у наредну фазу, иако је освојио први сет и сервирао на високом нивоу током читавог меча.

Оба тенисера су одлично сервирала на почетку меча који су обиљежиле кратке размене и брзи гемови. Попирин се трудио да не улази у дуже размјене са Ђоковићем у којима није имао шансе, и ослонио се на сервис - убједљиво најбољи дио своје игре, пише РТС.

Играло се тако све до седмог гема када је Попирин искорстио пад концентрације Ђоковића и искористио прву брејк лопту. Предност је одржао до краја сета и повео у сетовима тачно пред почетак кише због које је морао бити затворен кров у паузи између сетова.

Имао је након тога прилику Попирин у трећем гему другог сета да дође до новог брејка, али се Ђоковић извукао асовима, након чега је одиграо партију без грешке.

Већ у наредном гему је одузео сервис противнику и до краја другог сета, али и меча, му није пружио прилику да се врати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана