Прабака којој је Ноле "продужио живот" за УНУ: Ђоковић је мој први унук

ГС
Foto: УНА ТВ

"Мили моји, Ноле је мој први унук. Присвојила сам га, ја то себи могу дати за право"

Олга Глигић украла је шоу Новаку Ђоковићу четвртог дана тениског спектакла у Бањалуци, Српска опена.

Популарна Гогана на трибинама Централног терена се појавила са транспарентом на којем је писало "Ноле, овој прабаки си продужио живот" и тако дошла у жижу.

Ријеч је о госпођи која има 75 година, која, како каже, држи тенис у малом прсту, и даље је активна, ради, шири љубав и радост.

Олга одише ведрим духом, као да, најблаже речено, има 25 година. И јуче је дошла на своје, да види Новака како игра. Није јој, каже, било лако када му је млади Лука ван Аше узео први сет. Срећом, ствари су врло брзо дошле на своје мјесто.

"Моји унуци Милан и Лука су 1994. и 1998. годиште. Новак је старији од њих. И ја им кажем: "Мили моји, Ноле је мој први унук. Присвојила сам га, ја то себи могу дати за право". Иван, дјечак којег сам чувала, слиједи послије њих. Потом моја праунука Софија. А почетком јуна ће се, ако бог да, родити и праунук Виктор", почела је Гогана причу за УНУ.

Госпођа Глигић Ђоковића прати практично од почетка његове каријере. Разлог је јасан:

"Зато што је он људина, не само у спорту, него у свим пољима. А ја то највише цијеним код људи. Тако сам васпитала дјецу и унуке, помогла кћерки Ољи и све смо успјеле. Имам два унука за примјер. Такав је и Ноле, моћан у сваком погледу. Па ко га не би волио".

На питање како је Ђоковић "продужио живот овој прабаки", одговор је гласио:

"Сваки његов успјех ја осјећам као да сам добила нешто. Добила сам његову радост, коју даље преносим на своју дјецу, унуке. То је све супер за човјека. И најмања радост прија, а поготово радост најбољег свих времена. Не може га нико више прешишати. Јесам ја обичан човјек, али држим тенис у малом прсту. Спортског сам духа, као млада играла сам рукомет. Волим да се људи баве нечим што ће им уљепшати живот, побољшати, а не да су на улици. Боже сачувај".

Транспарент је написала кћерка по маминим инструкцијама:

"Жељела сам да Новак види ту поруку, да добије још више снаге, да зна да га једна прабака подржава. Надам се да је могао да осјети ту моју подршку".

Гогана је планирала да свог љубимца гледа на предстојећем мастерсу у Риму. Чак је имала и спремне улазнице. Но, судбина је умијешала своје прсте.

"Унук је добио те карте за рођендан. Али, пошто му је супруга трудна, морали смо одлазак одгодити за неки други пут. Бог је, ипак, одредио да Ноле дође у Бањалуку, да нахраним душу", пресрећна је наша саговорница.

Како нам је рекла, врло тешко подноси када најбољи тенисер свијета свих вемена изгуби меч:

"Ух, кад му видим окице тужне, то ме рани, али некако преживим, надајући се сљедећој побједи".

Колико Олга воли Новака, најбоље описује сљедећа анегдота:

"Када Ђоковић игра у један, два сата иза поноћи, обавезно устајем и гледам меч. Само у глави замислим да ће он тада бити на терену и на вријеме се пробудим. Не треба ми аларм. Не знам га ни укључити", закључила је Гогана, уз констатацију да у овим грозним временима сви треба да имамо више љубави и поштовања.

Унуци Милан и Лука су истински усрећили своју баку, пошто су јој купили карте за Српска опен и за петак, суботу, недјељу.

Тако ће госпођа Глигић барем још једном уживо гледати свог љубимца. А сви се надамо, још три пута и да ће, на концу, свједочити како Ноле подиже пехар у граду на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана