Познато како Ђоковић може да "скине" Алкараса са врха

ГС
Познато како Ђоковић може да "скине" Алкараса са врха

Титула на Ролан Гаросу Новаку Ђоковићу гарантовала би повратак на место број један.

Српски тенисер је на челу АТП каравана провео 387 седмица, да би овог понедељка на то место дошао Карлос Алкарас.

Њих двојица могла би да се састану у полуфиналу париског Гренд слема, а трофеј би обојици гарантовао Но. 1 и после турнира.
Ђоковић би на врх могао да дође и под условом да уђе у финале, а да Алкарас испадне пре четвртфинала, а Данил Медведев пре финала.

Што се тиче Алкараса, он ће остати број један под условом да освоји титулу. Такође, позицију би могао да задржи и ако уђе у финале и у њему не изгуби од Медведева.

Алкарасу прво место гарантује и полуфинале, под условом да Медведев не стигне до меча за трофеј, а Ђоковић не освоји титулу. Било би му довољно и четвртфинале, али у том случају би Медведев морао да испадне пре полуфинала, а Ђоковић не би смео да освоји титулу.

Постоји више калкулација и како Медведев може до првог места, а најсигурнија му је – титула.

Финале би му било довољно, под условом да му тамо противник не буде Ђоковић или Алкарас.

Биће му довољно и полуфинале, али Алкарас мора да испадне пре полуфинала, а Ђоковић не освоји турнир. Медведев и са четвртфиналем може да дође до првог места, међутим, Алкарас би морао да изгуби у прва два кола, а Ђоковић пре финала.

Стефанос Циципас ће бити број један први пут у каријери ако освоји титулу и ако Алкарас испадне пре осмине финала, а Медведев пре полуфинала.

Ролан Гарос креће 28. маја, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана