Познат први Ђоковићев ривал на Ју-Ес опену

ГС
Познат први Ђоковићев ривал на Ју-Ес опену

ЊУЈОРК - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ће на старту Ју-Ес опена играти против Молдавца Радуа Албота.

Жријебом у Њујорку одређено је да ће Новак Ђоковић у првом колу Ју-Ес опена играти против квалификанта Албота.

Молдавац је успјешно прошао квалификације за посљедњи гренд слем турнир у сезони, прво је савладао Шпанца Хавијера Баранка Козана, а потом је побиједио Француза Луку ван Аша. Последња препрека му је био Шинтаро Мочизуки из Јапана. У свим мечевима Албот је изгубио по један сет, пише РТС.

Албот је рођен 11. новембра 1989. године и први је тенисер из Молдавије који је освојио АТП титуле у синглу и дублу. Тренутно је 138. свјетски тенисер. Најбољи пласман у каријери направио је 5. августа 2019. када је био 39. тенисер на свијету. Поред тога, Албот је први Молдавац који се пробио међу 100 најбољих у августу 2015. и четири године касније у првих 40 на АТП листи.

Српски и молдавски тенисер никада нису играли међусобни дуел. Алботов најбољи резултат на Ју-Ес опену је трећа рунда коју је играо 2017. године.

Ако успјешно започне турнир у Сједињеним Државама, Ђоковић ће у другој рунди одмјерити снаге са бољим из дуела сународника Ласла Ђереа и Немца Јана Ленарда Штруфа.

Ђоковић ће се у Њујорку борити за 100. титулу и 25. гренд слем у каријери. Уколико буде најбољи на Ју-Ес опену, српски тенисер ће постати тек трећи у историји који је дошао до троцифреног броја титула у синглу, а бољи од њега су само Роџер Федерер са 103 и Џими Конорс са 109.

Поред Ђоковића и Хамад Међедовић је сазнао име првог ривала. Младом српском тенисеру противник ће бити Мађар Фабијан Марожан. Међедовић и Марожан играли су већ ове једном ове године и српски тенисер је славио у Штутгарту резултатом 2:1. Побједник иде на бољег из меча Данил Медведев - Душан Лајовић.

Ју-Ес опен, 144. по реду, почиње 26. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана