Познат Ђоковићев противник у борби за финале Вимблдона

Независне
Foto: Taнјуг/АП

Познати су сви полуфиналисти овогодишњег Вимблдона. Противник Новака Ђоковића у полуфиналу биће Италијан Лоренцо Музети.

Он је данас у посљедњем четвртфиналу након велике борбе и пет сетова савладао америчког тенисера Тејлора Фрица са 3:2. По сетовима је било: 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1  након више од три и по часа игре.

Музети, иначе 25. играч на АТП листи игра сјајно у Лондону гдје је пласманом у полуфинале остварио резултат каријере. Иако је Фриц лако добио први сет у наставку смо гледали сјајно издање Италијана који је сјајно ритернирао, а освајао је и оне најважније поене са основне линије. С друге стране, Фрицово најјаче оружје сервис није био на нивоу предходних, па смо видјели преокрет Музетија за 2:1 у сетовима, пишу Независне.

У четвртом је Италијан имао први прилику да направи брејк и тако дође надомак побједе, али је просуо четири брејк лопта, а одмах је услиједила казна, брејк Фрица и поравнање на 2:2.

Ипак, Музети је у петом сету одмах успио да направи брејк, а затим и други што му је донијело миран завршетак меча. Ђоковић и Музети су се до сада састајали шест пута, а Новак има пет побједа. Једини пут Италијан је славио прошле године на мастерсу у Монте Карлу.

Полуфинале између Ђоковића и Музетија игра се у петак. Истог дана у другом полуфиналу се састају Карлос Алкараз и Данил Медведев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана