Повољан жријеб за Ђоковића у Риму

GS
Foto: Arhiva

Изгледа да је жријеб био повољан за српског тенисера Новака Ђоковића који ће у другом колу Мастерса у Риму играти против бољег из меча Луке Ван Ашеа из Француске или Мартина Ечеверије из Аргентине.

Ђоковић је за длаку задржао прво мјесто на АТП листи након Мадрид Опена, али ће вјероватно изгубити позицију од Карлоса Алкараза након Италиан Опена.

22-струки Гренд слем првак, који је изгубио 360 бодова након што је пропустио турнир Мастерс 1000 у главном граду Шпаније због повриједе лакта, сада има само пет бодова предности у односу на 20-годишњег Шпанца.

Алкараз остаје на 6.770 бодова након тријумфа у три сета над Жан-Ленардом Струфом у недјељу, чиме је одбранио наслов на Мадрид Опену.

Побједник УС Опена ће, међутим, узурпирати српску звијезду како би претендовао на мјесто број 1 на свијету ако се такмичи на Италиан Опену, који почиње ове седмице.

Алкараз, који ће дебитовати у Риму, добиће 10 бодова чак и ако изгуби свој први меч на Форо Италико, док Ђоковић не може добити бодове након што је освојио наслов 2022. године. Ђоковић може остати на првом мјесту само ако се Алкараз повуче с турнира и он брани своју римску круну.

Једино помјерање у првих 10 на мушкој листи види се ако би се Тејлор Фриц и Феликс Оже-Алијасим замијенили за мјеста. Американац је добио 90 бодова након што је стигао до шеснаестине финала у Мадриду, док је Канађанин изгубио 170 бодова након испадања у другом колу, преносе Независне

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана