Потврђено: Новак Ђоковић успјешно оперисан, ово су детаљи

ГС
Потврђено: Новак Ђоковић успјешно оперисан, ово су детаљи

ПАРИЗ- Новак Ђоковић је због повреде менискуса кољена одустао је од Ролан Гароса, а одмах послије ове информације услиједиле су додатне бриге, јер су Олимпијске игре, на којима Ноле жели да наступи све ближе. Испоставило се да један од најбољих тенисера свих времена ништа не препушта случају па се одлучио на операцију.

Наиме, послије одустајања са турнира, Ноле је сам потврдио у објави на друштвеним мрежама да је у ријеч о пуцању менискуса десног колена. Ово је повреда која заигурно одваја спортисте од терена, и потребан је опоравак, а операција све драстично убрзава.

Новак је одмах након што је добио информацију и детаљније резултате магнетне резонанце почео са новом мисијом - опоравак до Олимпијских игара у Паризу.

Одмах су контактирани навећи стручњаци за овај тип повреда и операције у Србији и свијету. Ноле и његов тим увелико раде на проналаску најбољег рјешења и клинике у којој ће се оперисати, како би већ могао да почне процес опоравка од повреде.

Тако, овог четвртка, бројни свјетски медији, попут L'Equip и Gazetta dello Sport  су пренијели да је српски тенисер успјешно оперисан и опоравак би требало да траје око три недјеље.

Да подсјетимо, Олимпијски турнир у тенису почиње 27. јула, до тада је остало нешто више од седам недјеља.

Остаје нам да се надамо да повреда није озбиљније природе и да ће постојати шанса да се Новак опорави.

Оно што Новака може да охрабри, то је и чињеница да је један од највећих стручњака у Србији у овој области, доктор Дејан Александрић, у изјави за Телеграф објаснио да процес рехабилитације код врхунских спортиста послије операције, у зависности од степена повреде, може да буде од четири до шест недјеља.

- У зависности од степена повреде, уколико је неопходно да дође до операције, код повреде колена, опоравак код професионалних спортиса може да траје и од четири до шест недеља. Тако да, када је Новак Ђоковић у питању, верујем да се можемо надати да ће играти на Олимпијским играма у Паризу - рекао је др Александрић за Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана