Пољак љут због повлашћеног третмана Синера: Уништен сам и шокиран

Б92
Foto: Профимедиа

Камил Мајхшак, пољски тенисер, разочаран је због ситуације око допинг афере у чијем центру је Јаник Синер.

Мајхшак, који је тренутно на 168. мјесту свјетске листе, прошао је кроз тежак период када је у узорцима његовог теста пронађена недозвољена супстанца.

Пољак је у децембру 2022. био позитиван на четири теста и сходно томе услиједила му је забрана играња у трајању од 13 мјесеци.

Иако је доказано да није свјесно узимао супстанцу, већ да је она била послједица "зараженог" суплемента који је узимао, удаљен је са терена и услиједио је тежак период за њега. 

"Само неколико сати прије изласка на меч добио сам веома шокантну и изузетно болну вијест из тениског свијета. Нећу сад да улазим у детаље због мог здравља и менталног стања, али чињеница да не могу чак ни ногу да ставим на тениски терен који није приватан за скоро сво вријеме моје казне, док други нормално играју и остварују своје снове, иако су били у истој ситуацији, не да ми мира", каже Камил.

Он је јасно замјерио тениским органима да не третирају све играче једнако.

"Потпуно сам уништен и шокиран. Добро, можда нисам у праву. Али, кога брига шта каже играч који је слабије рангиран", закључио је 28-годишњи Мајхшак.

Он је почео да игра те почетком године и то од нуле, јер је изгубио ренкинг. Успио је да дође до 168. мјеста, а у квалификацијама за УС Опен испао је у пос1едњем колу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана