Почело суђење српској тенисерки која је "пала" са 8,5 кг дроге

ГС
Почело суђење српској тенисерки која је "пала" са 8,5 кг дроге

БЕОГРАД - Суђење Ј. М. (20), српској тенисерки која је ухапшена у марту након што јој је полиција у аутомобилу марке Смарт пронашла 8.5 килограма марихуане, почело је данас пред Вишим судом у Београду.

На почетку суђења Ј. М. је изнијела обрану, а како пишу српски медији, признала је да је преносила дрогу.

Међутим, тврдила је да није имала намјеру.

"Она је признала да је преносила дрогу, али је тврдила да је била натјерана на то. Није хтјела открити ко ју је натјерао" каже извор за "Курир".

Тенисерку су на суђење довели из притвора у којем се налази од хапшења. Оптужницом Ј. М. се терети да је у периоду до марта ове године, неовлаштено, ради даље продаје, преносила опојну дрогу и то око 8.5 килограма марихуане.

За ово кривично дјело казна затвора у Србији је од три до 12 година.

Како пишу српски медији, постоји сумња да је Ј. М. 12. марта ове године с малољетником, према којем је поступак раздвојен, одвезла аутомобилом марке Смарт до Копаоника, до мјеста Ново село и преузела једну црну путну торбу у којој се налазило укупно 8.5 килограма марихуане упаковане у 20 пакета те је ставила у пртљажник. Приликом повратка за Београд осумњичене су зауставили полицијски службеници.

Повремено је држала часове тениса, а у аутомобилу су јој приликом претреса пронађени и тениски рекети.

"Цијели живот тренира тенис, професионално се тиме бавила. Ишла је на разна такмичења, у соби има безброј пехара и медаља. Ишла је у другу економску ванредно, добила је чак и стипендију преко тениса" испричао је њен комшија, преносе "24Сата".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана