Пилић: Новак је непобједив кад је у форми, Руне има потенцијал

Дарко Драгичевић
Пилић: Новак је непобједив кад је у форми, Руне има потенцијал

БАЊАЛУКА - Легендардни тениски тренер Никола Пилић био је специјални гост на турниру Српска опен. Кроз његову академију је прошао и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић.

Пилић истиче да његов бивши учесник није у најбољој форми али не жели да умањује успјех Душана Лајовића.

-Душан је одиграо вјероватно најбољи меч. Новак није у шестој брзни, имао је велику паузу и мислим да му треба два, три турнира прије него што дође у праву форму. Када је Новак у шестој брзини на тврдим и травнатим теренима, ако је у пуној форми јако га је тешко добити. Без обзира на Циципаса, Рунеа, Руда, без обзира на било кога. Ролан Гарос је нешто сасвим друго, ту је најтеже. Ту се игра 4-5 сати и ту је јако тешко прогнозирати. Али Новак ако је у форми онда је он најбољи играч свијета", рекао је Пилић.

Легендарни тренер је затим похвалио Бањалуку..

-Видим да се направило јако пуна у посљедња три мјесеца, комплекс је јако лијеп и добар. Ништа љепше се није могло десити у Бањалуци него да дође један турнир на којем су први играч свијета и шести играч свијета и да људи виде добар тенис поручио је Пилић.

Стиже и млада генерација тенисера коју предводи Карлос Алкараз а ту су и Холгер Руне, Саша Зверев. Тениски стручњак који је открио и творио бројне тениске звијезде има и свог фаворита када је у питању генерације тенисера која долази.

-Руне је изванредан, Руд, Циципас, Алкараз, Саша Зверев... Саша Зверев је имао повреду и у Дејвис купу је изгубио од непознатог играча. Ако имате велику паузу, онда је јако тешко да се вратите, посебно у тенису данас, гдје је конкуренција огромна. Мислим да Руне има огроман потенцијал, игра јако атрактивно, физички је јак. Е сад да ли се може стабилизирати да искористи сав тај потенцијал, то се не зна. Али чињеница је да је већ у првих 10, а има 19 година истакао је Пилић.

Новак Ђоковић је изразио забринутост за српски тенис рекавши да му се тренутно стање уопште не допада. Међутим, Пилић није песимиста када је у питању тенис у Србији и региону.

-Није свака генерација је иста. Узмете њемачки фудал па ћете рећи Бекенбауер, Брајтнер, Румениге и компанија, а гдје су они сада? Тако исто у тенису. Када се прави паралела са Новаком то је увијек тешко. Тако ће се исто правити паралела у Швајцарској са Федерером, то је јако тешко. Ако једна генерације прође овако без великих промјена ко каже да неће доћи сљедећа са неким из Србије ко ће бити у Топ10? То се не зна.закључио је Пилић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана