Пилић: Ђоковић је ово заслужио, без обзира шта каже западна штампа

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Некадашњи хрватски тенисер и тениски тренер Никола Пилић изјавио је за телевизију К1 да је Новак Ђоковић заслужио свој успијех, без обзира шта каже западна штампа.

Ђоковић је у недељу по трећи пут у каријери тријумфовао на Ролан Гаросу победом у финалу против Норвежанина Каспера Руда (7:6, 6:3, 7:5). Српски тенисер је освојио рекордну 23. гренд слем титулу. По броју највећих титула иза њега остали су Шпанац Рафаел Надал са 22 и Швајцарац Роџер Федерер са 20.

"Два човека су веровала у Новака. Срђан и ја смо веровали од његове седме године. Прошле године када је освојио Вимблдон ја сам рекао да је Новак најбољи играч свих времена.

Тако говоре бројке. Новак је својим талентом и својом харизмом показао да је најбољи играч свих времена. Не говорим ово субјективно. Он је ово заслужио, без обзира шта каже западна штампа", истакао је искусни стручњак. Пилић тврди да је ово година коју ће обележити Новак Ђоковић.

"Он је од два гренд слема ове године, освојио оба. У спорту нема гаранције, прошле године је освојио Вимблдон али није добио 2000 поена од АТП-а. Новак кад је у шестој брзини на трави мислим да је фаворит. Он и кад не игра добро, он добија. Када игра у шестој брзини нема му равног и то је доказао више пута. Људи могу бити поносни што имају човека као што је Новак, који говори пет језика и има респекта за своје противнике", изјавио је Пилић. Додаје да Никола Јокић и Новак Ђоковић имају доста сличности.

"Људи не знају шта је таленат. То је једна композиција од 14 компонената, а дисциплина је једна од њих. Обојица то имају. Када видите Јокића како реагује и како се понаша, исто се понаша Новак. Ђоковић је схватио шта му треба око исхране, од малих ногу је био дисциплинован", закључио је Пилић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана