Ово су рекорди које је Ђоковић оборио у финалу: Због једног је ушао у историју УС Опена

ГС
Ово су рекорди које је Ђоковић оборио у финалу: Због једног је ушао у историју УС Опена

Тријумфом против Данила Медведева у финалу УС Опена, најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић оборио је неколико рекорда када је у питању бијели спорт.

Међутим, онај најважнији јесте да је са 36 година и 111 дана постао најстарији тенисер који је освојио УС Опен. Такође, и четврти пут је успио да освоји три Гренд слема у сезони, те је тако је надмашио Роџера Федерера којем је то успијевало три пута.

Новак се уједно изједначио са чувеном Маргарет Корт по броју ГС. Имају их по 24 с тим што ће Новак већ у Аустралији моћи да је престигне. Серена Вилијамс је на 23, Рафаел Надал и Штефи Граф имају по 22. Ноле је на скоро од 10:0 финале Гранд слема отворио са два сета вођства, од чега је чак осам пута посао завршавао “метлом.”

Због тријумфа у оном другом сету против Медведева (7:6), Ђоковић је постао играч који је освојио највише тај-брејкова у једној години - гледајући главне турнире. Имао их укупно 17, чиме је надмашио Џона Изнера из 2018. и самог себе из 2007. године.

Занимљиво, Новак је у првом сету дошао и до свог 1.000. “винера” на ГС ове сезоне и тако постао први ком је то пошло за руком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана