Организациони одбор "Српска опена": Све спремно за спектакл, отварање комплекса 12. априла

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Спортски комплекс у оквиру Националног тениског центра у Бањалуци, у коме ће бити одржан тениски турнир „Српска опен“ , званично ће бити отворен 12. априла.

Саопштио је то предсједник Републике Српске Милорад Додик  након сједнице Организационог одбора тениског турнира "Српска опен" у Бањалуци на којем је разговарано о посљедњим детаљима везаним за овај турнир.

Нагласио је да су на сједници Организационог одбора тениског турнира “Српска опен” дефинисане завршне активности у вези с турниром.

-Изграђени комплекс за овај највећи спортски догађај у Републици Српској и Бањалуци, који ће званично бити отворен 12. априла, након турнира остаће нашој спортској заједници - рекао је Додик.

Бањалука је спремна за највећи спортски догађај у региону - тениски турнир “Српска опен”, отварање комплекса је планирано неколико дана пред почетак, а карте за финале су распродате за два часа, истакнуто је након сједнице Организационог одбора турнира.

Предсједник Организационог одбора “Српска опен” Бојан Вујић рекао је да се највећи град Српске сврстао у ред највећих свјетских метропола организацијом турнира који ће окупити најбоље свјетске играче и да све протиче у најбољем реду.

-Очекује нас велики број врхунских играча, осим Ђоковића наступиће и Стен Вавринка, Гаел Монфис као и Ненад Зимоњић. Све тече по плану и велико је интересовање за овај догађај. Играо сам на мастерс турнирима у Аустралији и САД и могу рећи да ће организационо овај догађај бити на том нивоу - рекао је Вујић новинарима.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је "Српска опен" важан догађај за цијелу Републику Српску.

- Данашњи састанак у Влади био један од финалних, сада гледамо нијансе. Радимо модернизацију свих путних саобраћајница. Град Бањалука је купио и аутобус на два спрата, па ће бити омогућена бесплатна вожња за све туристе и грађање. Циљ је да се туристи упознају са чарима града на Врбасу - рекао је Станивуковић.

Истакао је да је ово пројекат од националног интереса.

- Са министром унутрашњих послова смо разговарали о злоупотреби препродаје карата, јер то није у складу са прописима - каже градоначелник Бањалуке.

Додао је да ће за угоститељске објекте бити и продужено радно вријеме као за вријеме новогодишњих празника.

Предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић је рекао да је за овај догађај издвојено 30 милиона КМ.

- Тениски турнир "Српска опен" донијеће Бањалуци и Српској низ бенефита - рекао је Милиновић.

Навео је податак да је до сада било 200.000 упита за карте.

-Инвестиција ће се исплатити. Карте за финале распродате су за два часа. Остале су карте за „фан зону” од пет марака, а са тим улазницама гости ће моћи да присуствују мечевима на друга два терена на којима ће се играти турнир. Отварање комплекса планирано је неколико дана прије почетка турнира - рекао је Милиновић.

Сједница је одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.

Сједници су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић, предсједник Организационог одбора Бојан Вујић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и министри у Влади Зора Видовић, Синиша Каран и Бојан Випотник.

“Српска опен” одржава се у Бањалуци од 16. до 23. априла. За потребе турнира при крају је завршетак радова на највећем тениском комплексу, са централним тереном и капацитетом од шест хиљада мјеста.

“Српска опен” је АТП турнир из серије 250 и један је од највећих у региону, а Република Српска, односно Бањалука за 11 дана угостиће најбоље тенисере свијета предвођене Србином Новаком Ђоковићем, прворангираним играчем на АТП листи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана