Олга Даниловић међу првих сто тенисерки свијета

Агенције
Олга Даниловић међу првих сто тенисерки свијета

Млада српска тенисерка Олга Даниловић напредовала је за пет позиција и заузима 100. мјесто на данас објављеној WТА листи.

Даниловићева је поправила пласман послије добрих игара на протеклом гренд слем турниру Ролан Гарос гдје је стигла до трећег кола, када је изгубила од Тунишанке Унс Џабир послије три сета.

На првом мјесту WТА листе је Пољакиња Ига Швјонтек која је одбранила титулу у Паризу, друга је Бјелорускиња Арина Сабаленка, трећа је Казахстанска Елена Рибакина, а четврта Францускиња Каролина Гарсија.

Американка Џесика Пегула је на петом мјесту, Тунишанка Унс Џабир је шеста, Американка Коко Гоф је седма, Гркиња Марија Сакари је осма, Чехиња Петра Квитова је девета, а на 10. мјесту је Бразилка Беатрис Хадад Маја која је напредовала за четири позиције.

Од српских тенисерки Александра Крунић пала је за 32 мјеста и сада је 165. позицији, Наталија Стевановић покварила је пласман за 14 степеница и пала је на 231 мјесто, а Лола Радивојевић је пала за седам мјеста и сада је 282. тенисерка свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана