Огласио се Синер након санкције због допинга

GS
Foto: Instagram

Сада ћу оставити овај изазован и дубоко несрећан период иза себе. Наставићу да радим све што могу да осигурам да се и даље придржавам антидопинг програма, а око себе имам тим који је педантан по питању усклађености, саопштио је данас Јаник Синер, пошто је утврђено да је италијански тенисер два пута био позитиван на забрањену супстанцу стероид клостебол.

Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) саопштила је данас да је Синер два пута био позитиван на недозвољену супстанцу клостебол у марту 2024. године.

У саопштењу ИТИА се наводи да најбољи тенисер свијета не сноси кривицу и одговорност за позитивне допинг налазе, јер му је у оба случаја уважена жалба.

"Синер је у априлу био обавијештен да је био позитиван на метаболит клостебол у малим количинама, мање од једне милијарде једног грама. Послије детаљне истраге ИТИА и Синера, закључено је да је до ненамјерне контаминације клостеболом дошло због медикамената његовог физиотерапеута. Његов фитнес тренер је купио један производ, лако доступан у италијанским апотекама, који је дао Јаниковом физиотерапеуту да тиме залијечи посјекотину на прсту", наводи се у саопштењу тима најбољег тенисера свијета, преноси Тањуг.

Синер је од почетка сарађивао са истрагом коју је спровела ИТИА.

"Јаник није ништа знао о овоме, а његов физиотерапеут није знао да користи производ који у себи садржи клостебол. Физиотерапеут је затим масирао Јаника без рукавица, па је због повреда тенисера на кожи дошло до ненамјерне контаминације", додаје се у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да је независна комисија послије детаљне истраге утврдила да Синер није крив.

"Он не сноси кривицу. Међутим, због стриктних антидопинг правила он прихвата да изгуби поене са Индијан Велса гдје је и тестиран. Синер прихвата важност стриктних антидопинг правила ИТИА како би спорт који воли остао заштићен. Овај случај је сада затворен и Синер се радује наставку сезоне", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана