Огласио се Надал након испадања са омиљеног турнира

Б92
Огласио се Надал након испадања са омиљеног турнира

Рафаел Надал се послије двије године вратио на терен Ролан Гароса који је освојио 14 пута у каријери, али је елиминисан већ у првој рунди.

Бољи од њега био је Нијемац Александер Зверев, који је славио са 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Претпоставља се да је то био посљедњи меч Надала на Отвореном првенству Француске, али он то није желио да потврди непосредно послије меча.

Добио је ријеч баш из тог разога, иако није пракса да поражени играч прича послије меча.

"Хвала вам, тешко ми је да причам у овом тренутку. Ово би могао да буде посљедњи пут да сам пред вама, нисам 100 одсто сигуран у то. Осјећај који сам имао данас тешко је претворити у ријечи. Осјећао сам љубав ових људи на мјесту које највише волим", рекао је Надал.

"Честитам Саши на сјајном мечу и побједи. Желим ти све најбоље у наставку турнира. Прије двије године си имао тешке тренутке, али желим ти срећу убудуће. Прошао сам кроз двије тешке године са повредама које сам имао. То јесте процес који је требало да се заврши тако што бих се овдје вратио, али није добро прошао".

Неколико пута је Надал истакао да се нада да ово није посљедњи меч на "Шатријеу", али да не може да обећа и да постоји велика вјероватноћа да тако буде.

"Тешко ми је да кажем шта слиједи у будућности. Велика је вјероватноћа да се више нећу враћати овдје на Ролан Гарос, али није скроз сигурно. Сада много боље осјећам лоптицу него прије два мјесеца. За два мјесеца можда кажем 'доста је', али још немам тај осјећај. Желим да се вратим на Олимпијским играма на овај терен, то ме мотивише. То ће бити добра шанса и надам се да ћу бити спреман за то. Дивне ствари током каријере сам урадио на овом терену, које нисам могао ни да замислим, ни да сањам. Био је то диван процес, успомене, свака година је била другачија, свака специјална. Сви који раде на Ролан Гаросу, сви иза сцене, сви су чинили да буде незаборавно. Онда мојој породици, тиму. Хвала вам из дна мог срца. Надам се да ћемо се опет видјети, али не знам", рекао је Рафа Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана