Огласио се човјек који је проглашен кривцем са Синеров допинг

Мондо
Огласио се човјек који је проглашен кривцем са Синеров допинг

Свјетски тенис већ данима прича о допинг афери Јаника Синера - италијански играч и тренутно првопласирани на АТП листи имао је прије неколико мјесеци два позитивна теста, али није био дисквалификован са највећих свјетских тунира. Заправо, наставио је да игра без икаквих ограничења, уз невјешто објашњење да је допинг у његово тијело ушао кроз рану на прсту човјека који га је масирао.

Јаник Синер је неколико дана након што је цијели свијет сазнао за случај ријешио да отпусти двојицу људи који су "криви" за допинг аферу. Отказе су добили Умберто Ферара и Ђакомо Налди, који је ријешио да прекине тишину и кратким саопштењем се огласи на Инстаграму. Након што је о случају причао Новак Ђоковић, Налди је појаснио да је јавност престрого судила, иако није имала све податке о случају!

"Тачно је да постоје два пута ка правди: прави који санкционишу судови и (нажалост ефикаснији) санкционисани од стране медија. Ово посљедње је пречесто површно и ријетко засновано на конкретним чињеницама, које су у овом случају, иначе, јавне. Као гледалац, увијек сам се питао шта је сврха спектакуларних судских случајева, ако не да се суде, стварају или уништавају људи и њихов углед. Данас сам звијезда, потврдио сам то!

Прије годину и по дана придружио сам се фантастичној радној групи, коју чине добри људи, одлични професионалци, сапутници. Са њима сам проживио тренутке радости и бола, подијелио емоције, окусио побједе и поразе. Са људима из ове групе створио сам јаку везу, али прије свега успио сам да постигнем историјске прекретнице, које су нас довеле до историје италијанског тениса. Поносан сам што сам био дио овог сјајног тима, свјестан да сам дао све од себе, да сам био 100 одсто професионалан, али и да сам дао више, јер када уложиш срце, сигуран си да дајеш више. Боли помисао да више нисам дио тога, тешко је не бити у боксу са тобом и навијати за Јанника, али морац́у брзо да се навикнем.

Хвала Вагно, Дарен, Умбе, Ципо, било је то прелијепо путовање, незаборавна прича. Хвала Јанику и срец́но, за сјајну каријеру, шампион си. Настави лов! Хвала и Алексу, Џозефу, Ларију, Пјеру, Рубену и свим важним људима за Тим. На крају, хвала свима који ових дана нису површно судили", написао је Налди на свом Инстаграму.

Талентовани италијански тенисер у сјенци допинг афере припрема се за УС опен, након што је пропустио Олимпијске игре на којима су веома строга правила око тестирања. У Њујорку ће имати прилику да освоји гренд слем титулу и учврсти се на лидерској позицији АТП листе, која му не би припадала да је био суспендован претходних мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана