Нова шампионка УС Опена: Наступа за Британију, поносна на своје српско поријекло

Г.С.
Foto: Скај Спортс

ЊУЈОРК - Млада британска тенисерка српског порекла, Мика Стојсављевић (14), постала је шампионка УС опена у јуниорској конкуренцији.

Суперталентована дјевочица из Лондона у великом финалу савладала је Вакану Сонобе из Јапана са 6:4, 6:4 и тако остварила највећи успјех у досадашњој каријери.

Иначе, Мика Стојсављевић рођена је у браку Србина из Велике Попине (место у Хрватској) и Пољакиње, али је цијели живот провела у Лондону. Тамо јој је и данас резиденција, а у главном граду Енглеске најчешће тренира за велике турнире који јој се налазе у календару. Рођена је 2008. године, па и наредне сезоне може да игра јуниорске турнире, преноси Мондо.

Наступа за Велику Британију, али не крије да је поносна на своје српско порекло, а узори су јој Марија Шарапова и Новак Ђоковић.

„Марија Шарапова и Новак Ђоковић су одувијек били моји идоли. Марија ме је освојила својим стилом игре и начином на који се понашала на терену. Инспиративна ми је била и одувијек сам се угледала на њу. Онда Ђоковић, ја сам 'пола' Српкиња, цијела моја породица га воли“, открила је Мика, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана