Нови напад на Ђоковића због поруке

Г.С.
Нови напад на Ђоковића због поруке

ПАРИЗ - Француска министарка спорта Амели Удеа-Кастера оцијенила је као неприкладну, "милитантну и врло политичку" поруку Новака Ђоковића написану послије меча на Ролан Гаросу.

Ђоковић је послије побједе у првом колу у Паризу на камеру написао "Косово срце Србије! Стоп насиљу!"

На питање новинара, министарка Амели Удеа-Кастера (Амелие Оудеа-Цастера) рекла је то "није прикладно" и да "не треба да се то понови". Она је рекла да је порука "милитантна" и "врло политичка".

Министарка је рекла да је директорка турнира разговарала са њим и његовим тимом и навела принцип "неутралности терена".

Упитна да коментарише изразе политичких ставова током овог гренд слем турнира, као што су изјаве украјинских спортиста од почетка руске инвазије њихове земље министарка је истакла да не ставља "двије теме у исти план".

"Када се шаљу поруке које су одбрана људских права, поруке које приближавају људе око универзалних вредности, један спортиста је слободан да их упућује", рекла је Удеа-Кастера.

Она је рекла да оно што се догађа Украјинцима и Украјинкама на турниру "јако тужно, јако тешко". ;

"Можемо разумјети иако бисмо вољели да увијек буде фер-плеј до краја и стиске руке, ту постоји туга и то поштујем", додала је министарка.

Украјинка Марта Костјук није се послије меча у недељу поздравила са Бјелорускињом Арином Сабаленком послије њиховог меча, због чега је добила звиждуке публике на Ролан Гаросу у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана