Новак у Индијан Велсу може оборити још два Федерерова рекорда!

ГС
Новак у Индијан Велсу може оборити још два Федерерова рекорда!

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је сазнао ривале у Индијан Велсу, првом Мастерсу у сезони, на ком ће од 6. марта играти први пут још од 2019. године.

Српски тенисер ће у првом колу бити слободан, док би у другом могао да се састане са Александром Вукићем из Аустралије или неким квалификантом.

Може се рећи да је Новак Ђоковић имао среће на жријебу, јер са његове стране нису ни Јаник Синер, ни Карлос Алкарас, ни Александер Зверев, а пројектовани ривал у полуфиналу му је Данил Медведев.

Ипак, неће бити лако Ђоковићу да се домогне шесте титуле у Индијан Велсу, којом би оборио још један рекорд. Наиме, он и Роџер Федерер имају по пет трофеја са првог Мастерса у сезони, тако да би се Новак новом титулом осамио на врху листе шампиона.

Такође, Ђоковић може да постане и најстарији шампион Индијан Велса. Тренутно то звање припада Федереру, који је титулу посљедњи пут освојио са 35 година, седам мјесеци и 11 дана. Ђоковић има 36 година, а 22. маја му је рођендан.

Србин би у Америци могао да поправи и проценат побједа (84,75% на турниру), као и број укупних тријумфа (скор 50-9, док Федерер има 66-13).

Новак у Индијан Велсу јури и своју 41. мастерс титулу, а турнир званично почиње 6. марта, преноси СрпскаИнфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана