Новак са историјским трофејом позирао испред Ајфеловог торња FOTO

ГС
Foto: Танјуг/АП

Новак Ђоковић је послије још једног епског турнира у Паризу исписао нову страницу у историји тениса као једини мушкарац са 23 гренд слем титуле и самим тим изазвао одушевљење међу стотинак навијача који су га чекали на званичном “фото-сешну“ испред Ајфеловог торња.

Вијориле су се српске заставе, док је Ђоковић дијелио аутограме викало се “Понос наш“ и “Волимо те“. Мада је у мору црвено-плаво-бијеле боје била и једна неуобичајена слика: јапански брачни пар који је случајно залутао на сликање поводом судбоносног да. Па кад су већ ту, да искористе и они за слику коју заиста нису могли да очекују.

Сам Ђоковић миран и тих. На први поглед можда и не толико радостан, колико спокојан због тога што је коначно пробио баријеру и званично одузео тениској јавности посљедњи аргумент за тврдњу да су Роџер Федерер и Рафаел Надал највећи у историји тениса.

Можда су у дијелу планете вољенији, популарнији, али највећи. Највећи је Новак. Сада нема ни најмање дилеме.

– Веома сам поносан, уморан сам, биће ми потребно времена да се одморим. Невјероватне двије недјеље. Цијела сезона у ствари. Прва два гренд слема освојена. Тачно оно што сам желио од почетка године. Да покушам да освојим што је више могуће гренд слемова. Прва два су моја, није могло боље- почео је Ђоковић кратко обраћање.

Све је већ речено уосталом. Јер знало се већ одавно да ће се овако нешто десити. Само се чекао прави моменат.

– Одушевљен сам и поносам сам што сам исписао историју спорта који заиста волим. И што сам могао то да подијелим са пријатељима, породицом, тимом. Велико и веома тешко путовање, сваки меч је био врло изазован, али издржали смо. Ролан Гарос је за мене увијек био најтежи од четири гренд слема. Зато је још слађе. Историја на столу, на онаквом мечу, са свим тим људима на трибинама… Веома јединствен, специфичан осјећај, посебан. Када сам пао на терен осјећао сам огромно олакшање, преплавиле су ме дивне емоције- наставио је Ђоковић, преноси Моцарт спорт.

Уз један мали одговор на нађе питање хоће ли гледати Николу Јокића вечерас?

-Морам да се наспавам прво, али потрудићу се- завршио је од данас поново најбољи тенисер свијета.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана