Новак пред финале: Алкарас ће освојити много гренд слемова, али не овај

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је на терену послије пласмана у 10. вимблдонско а 37. гренд слем финале.

Ђоковић је са 3-0 у сетовима савладао Лоренца Музетија.

"Рекао сам пуно пута, Вимблдон је увек био дечачки сан за мене. Да играм и победим. Рекао сам причу много пута, верујем да вреди поновити је. Имао сам седам година, гледао сам како бомбе лете изнад моје главе и сањао. Играо сам са било којим материјалом који сам имао у соби. Имао сам сјајну подршку породице. Моја жена је са мном много година, сада и деца. Било је то сјајно путовање, покушавам да га не узимам здраво за готово. Током меча покушаваш да одрадиш свој посао и добијеш противника. Наравно да сам задовољан проласком у финале, али не желим да станем овде. Надам се да ће трофеј у недељу бити у мојим рукама", рекао је Ђоковић.

Имао је операцију прије мало више од мјесец дана.

"Било је доста сумње. Долазак у Лондон осам дана пред турнир, нисам знао да ли ћу бити део њега. Држао сам све опције отворене, практично до дана жреба. Играо сам егзибиционе мечеве који су ми показали да сам довољно спреман да не само играм, него стигнем далеко. Рекао сам да не бих играо да не мислим да могу да стигнем до краја".

Ђоковић од 2007. игра на врхунском нивоу.

"Немамо довољно времена да причамо о томе (смех). Сви желе тајни напитак, формулу успеха. Оно што ти омогући да будеш најбољи, али и да останеш дуго на врху. Постоји много спортиста који су говорили о напорном раду, ја сам више заговорник паметног рада. Видео сам шампионе у различитим спортовима, који су имали неке сличности са мојим путем. Када све не иде по твоме, то ојачава твој карактер. Тенис је веома захтеван спорт. Немаш кога да те замени, на кога да се ослониш. Наравно, ту је мој тим. Дуга је то прича, али и лака такође".

У финалу га чека Карлос Алкарас.

"Сјајан је пример младог играча који има избалансиран живот. Сјајна харизма, породица, један од најбољих 20-годишњака којег смо видели у овом спорту. Освојиће много гренд слемова. Можда не овај, али у будућности. Када се пензионишем. Шалу на страну, већ ме је победио овде. Не очекујем ништа мање од велике битке. Биће потребна моја најбоља игра да га добијем", закључио је Новак.

Финале је на програму у недељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана