Новак открио када ће се повући: Кад се десе још две ствари, идем у пензију

ГС
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Српски тенисер Новак Ђоковић има 37 година и пети пут учествује на Олимпијским играма у Паризу. Од почетка сезоне подсјећа да је напад на златну медаљу, једину која му недостаје, највећи циљ у 2024. години.

Због тога је и многе ствари ове сезоне подредио томе, па га не брине што нема ниједну освојену титулу у календарској години, иако су то многи искористили да потенцирају у први план и да стога тврде да не може до медаље.

Играчи његових година већ су завршили каријере, или се полако опраштају, па се створила и необична навика да Ђоковића стављају у исти кош са Надалом, Марејем... Уз уважавање колега, Ђоковић је поручио да му и даље не пада на памет да се предаје и да ће још дуго играти тенис. На задовољство свих нас, али можда мање неких других, пише Мондо.

"Ја не размишљам о пензионисању, иако знам да би многи вољели да ме виде у пензији и да се повучем. Алклараз и Синер су сада млади и најбољи су тенисери на свијету, ја сам ту 15 година и видио сам много смјена генерација. Мислим да је сјајно што су они ту, али мислим да је лијепо и што сам ја ту послије 15 година. Наравно крај је ближи него почетак и наставићу да се такмичим док год не будем више уживао", казао је Новак Ђоковић чији је бивши тренер Горан Иванишевић чак најавио да можемо да га очекујемо и на Олимпијским играма 2028. године у Лос Анђелесу.

А, да ли знате да је Новак Ђоковић већ рекао шта је "услов" да се повуче?

Нису то ни године, ни повреде, у интервјуу за "Л'Екип" прошле године, Ноле је испричао шта му је неиспуњени сан у спорту. У питању су дјечачки снови, као и сви ми, Ђоковић такође има спортске идоле и историјски сусрети са њима би му промијенили мишљење о даљем игрању тениса. 

Алберто Томба је мој идол. Фантастичан тип, упознао сам га први пут у Србији прије петнаестак година. И даље се сјећам тога. Била је то вечера на којој је било присутно много људи, сједио сам до њега и био невероватно срећан због тога. А био је толико забаван! Причао је о свему са мном осим о скијању. А ја сам хтио да сазнам пар техничких ствари. Рекао ми је нема приче о скијању, хајде да причамо о забавама, о животу. Договорили смо се да ћемо једног дана заједно скијати, надам се да ће тај дан доћи и да ћу се вратити на скије", казао је уз осмијех Новак Ђоковић, па потом додао:

"Играо сам тенис са Питом Сампрасом, треба још да скијам са Томбом и да играм кошарку са Џорданом. Послије тога могу да се пензионишем из свих спортова!", испричао је Ђоковић који је иначе заљубљеник у све спортове, па је најавио да ће се трудити и да подржи све српске спортисте колико може у Паризу.

А што се тиче пензије, можемо само да пожелимо да баскет са Џорданом и скијање са Томбом сачекају што дуже, може се то и у четрдесетим!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана