Новак одржао час тениса Алкаразу и пласирао се у финале Завршног мастерса

Г.С.
Новак одржао час тениса Алкаразу и пласирао се у финале Завршног мастерса

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се вечерас у финале завршног Мастарса у Торину пошто је у полуфиналу побједио Шпанца Карлоса Алкараза резултатом 2:0 (6:3, 6:2) за сат и 29 минута игре.

На старту првог сета Ђоковић је у првом гему спасио две брејк лопте. Србин је прве брејк лопте имао код виђства 4:3, искористио је другу да узме сервис Шпанцу, а затим освојио гем без изгубљеног поена за вођство 1:0 у сетовима.

У другом сету Србин је направио брејк за вођство 2:1, а затим је код 3:1 за њега пропустио брејк лопту за 4:1. Код вођства најбољег тенисера планете 3:2 Алкараз није искористио двије брејк лопте чиме је пропустио посљедњу шансу да се врати у меч. Ђоковић је затим направио још један брејк и стигао до финала у ком ће покушати да одбрани титулу освојену лане.

Финални меч је на програму у недјељу послије финала дубла у којем ће од 15.00 Марсел Грањолерс (Шпанија) и Хорасио Себаљос (Аргентина) играти против Раџива Рама (САД) и Дожа Сализбурија (Велика Британија).

Уколико се меч дубл финала оконча у два сета, финале сингла ће вјероватно почети око 17.00 часова, а ако дубл дуел оде у три сета, очекује се да дуел Ђоковића и дебитанта у финалима завршног мастерса Синера почне око 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана