Новак миран на врху барем до Мадрида

Г.С.
Новак миран на врху барем до Мадрида

Новак Ђоковић је од понедјељка започео 381. недељу владавине на АТП листи, а како ствари стоје, не мора да брине у скорије вријеме.

Одустајање Карлоса Алкараса због повреде од такмичења на Мастерсу у Монте Карлу условиће да Новак барем још неко вријеме проведе на челу свјетског тениског каравана, тиме и поправи сопствени рекорд.

Прошле сезоне, Новак и Алкарас су забиљежили ране поразе у Монте Карлу, Ђоковић у другом колу од Алехандра Давидовича Фокине, а Алкарас у истој рунди од Себастијана Корде.

Тако је јасно да ће Новак, који за разлику од Шпанца игра од 9. априла у Кнежевини, имати прилику само да дода нове поене.

Њега не може да угрози ни тренутно трећи на АТП листи, Грк Стефанос Циципас, који мора да брани титулу освојену прошле сезоне, самим тим и 1.000 поена.

Практично, рачуница каже да ће Новак остати на врху АТП листе барем још четири недјеље, тачније до Мастерса у Мадриду.

Ривали ће моћи да га угрозе тек тада, али само ако он дотле не буде играо на нивоу, што је мало вјероватно.

Свако додавање поена на турнирима који претходе Мадриду, јасно учвршћују Новака на трону.

Њему би и 500 поена са турнира у Монте Карлу и Мадриду било довољно да као број један дође и на Мастерс у Риму, гдје би онда такође био први носилац.

У сваком случају, највеће изгледе да га угрози могао би да има Данил Медведев, који прошле сезоне није играо на шљаци због повреде, тако да ће све поене које освоји бити нови за њега, а за Новаком сада заистаје 2.010 поена.

Што се тиче Алкараса, питање је када ће на терен, а то све отежава његову позицију да се у догледно вријеме врати на прву позицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана