Новак је ГОАТ или нема приче о ГОАТ-у!

GS
Foto: Taнјуг/AP

Иако је Новак Ђоковић рекордер у готово свим битним категоријама, неки и даље доводе у питање да ли је најбољи играч свих времена.

Недавно су о томе причали Матс Виландер, Мајк Брајан и Тим Хенман, који су се сагласили да је Новак што се тиче бројки неприкосновен, али да је Роџeр Федерер имао већи утицај на тенис.

Полемика око тога ко је ГОАТ и шта је ту битно, наставила се и на тениским форумима, па је тениски аналитичар Хил Грос имао веома јасан став по том питању.

"Ово је моје тренутно становиште о статусу ГОАТ-а. По мени ГОАТ је или Новак Ђоковић или га једноставно нема. То су двије опције. Ако ми дате друго име које није Новак Ђоковић, одбацићу га. Борићу се против тога. Једини прихватљив одговор за мене је Новак Ђоковић", каже Грос.

Он ипак сматра да је у реду и да се не прича на ту тему.

"То је такође прихватљив одговор за мене, могли бисте да кажете, 'не мислим да је фер да постоји ГОАТ уопште'. Опет су ту двије опције. Можда ћу негдје успут и донијети закључак. У прошлости, такође сам причао о свом увјерењу да су многи ови великани на истој равни, то је ниво један, А+ ниво. Мислим да је то и даље бољи начин за гледање на тениску историју, него да их сврставамо на листе", закључио је Грос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана