Новак Јаћимовић крчи пут ка тениској елити: За даљи напредак потребна подршка

Дарко Драгичевић
Новак Јаћимовић крчи пут ка тениској елити: За даљи напредак потребна подршка

БАЊАЛУКА - Тенисер Младости Новак Јаћимовић крупним корацима граби напријед! У протеклих мјесец дана освојио је двије титуле на такмичењима Тенис Европа у дублу до 16 година.

Успјех додатно добија на значају ако се зна да је Новак млађи од конкуренције. Недавно је добио признање од Тениског савеза Републике Српске као најбољи играч из нашег савеза на наступима у Тенис Европе до 16 година, а годину дана раније и као најбољи играч до 14 година.

- Сва признања и успјеси су ми додатни мотив да наставим са квалитетним радом. У наставку каријере желим да остварим још боље резултате а за то је потребан напоран тренинг - поручио је Новак који се окитио титулама у Ђакову и Подгорици у пару са Марком Чолаком и Даном Шарићем. Ипак за напредак није довољан само квалитетан рад, већ су потребне и додатне финансије. Јаћимовић ће ускоро прећи у јуниоре и биће му потребна значајнија средства како би играо жељене турнире.

- Бањалука је позната као град спорта и надам се да ће препознати таленат и квалитет. Слиједи нам најважнији период Новакове каријере у којем је потребно да игра што више квалитетних турнира. До сада смо се сналазили, проналазили спонзоре за појединачне турнире. Било је лакше док се играло у БиХ. Са успјесима расту трошкови. Смјештај, храна, котизација, тренер за седан дана. Због тога настојимо да нађемо спонзора који би нам помогао у наредном периоду како би Новак имао нормалне услове за тренинге, а он ће узвратити резултатима - истиче мајка Светлана Јаћимовић.

Новак је добио подршку премијера Радована Вишковића за одлазак у Мајами.

- Новак има обећање да ће добити специјалну позивницу савеза за неки од турнира у БиХ и то још нисмо искористили. Пред њим је велики изазов и надам се да је резултатима показао да заслужује подршку. Планирали смо наступ на турнирима у Сарајеву, Добоју те у Албанији. Овом приликом желим да захвалим свим тренерима, посебно Бојану Мичићу, као и клубу Младости на подршци коју нам пружају - додала је Снежана.

Ђоковић за памћење

Новак Јаћимовић је одрастао у Аустралији гдје је тренирао са идолом Новаком Ђоковићем.

- Тај тренинг ћемо вјечно памтити. Упознати Ђоковића је био сан, а тога се радо сјетимо. Ево и сад након што је Новак освојио злато на Олимпијским играма били смо као и сви поносни на њега. Не само због успјеха већ што је увијек био и уз младе тенисере - додала је Снежана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана