Новак и Олга најбољи када је најпотребније, тријумф у одлучујућем мечу

Г.С.
Foto: Танјуг

Српски дубл пар Новак Ђоковић и Олга Даниловић донијели су прву побједу репрезентацији Србије, на Јунајтед купу који се игра у Перту.

Они су у одлучујућем 3. мечу били бољи од кинеског пара  Ћинвен Џенг и Џиџен Џанг, са 2:1 у сетовима, 6:4, 1:6, 10:6. Укупан резулта у побједама између ове двије репрезентације на крају је 2:1 за Србију.

Новак и Олга су успјели први да стигну до брејка и то на сервис Кинескиње Женг, а Џанг и Женг су имали велики број брејк лопти до краја првог сета да се у потпуности врате, посљедњу при резултату 5:4 када је сервирао Новак Ђоковић. 

Ипак, захваљујући смирености српских тенисера, успјели суо да стигну до сета.

Почетком трећег сета благи пад концентрације Новака и Олге, што је кинески пар искористио и повео са 3:0.

Брејк је био на Ђоковићев сервис.

Успјели су Кинези да стигну до још једног брејка и да поведу са 4:0, убрзо и са 5:0, а све је извесније било да ће тенисери ући у Нову годину на терену. 

Стигло се до супер тај-брејка, а тамо је Олга одиграла један фантастичан поен на сервис Жанга, а потом је Србија стигла до 4:3 уз мини брејк након што је Жанг био стегнут на мрежи. 

Два Олгина сервис винера, повели смо са 6:3, а онда одличан ритерн наше тенисерке за 7:3. Новак је својим сјајним сервисима приближио побједу и донио 5 меч лопти, а Србија је на крају славила са 10:6 у посљедњем сету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана