Новак Ђоковић вечерас игра за десето финале УС опена: Спреман за Американца, али и домаћу публику

Г.С.
Новак Ђоковић вечерас игра за десето финале УС опена: Спреман за Американца, али и домаћу публику

ЊУЈОРК - Претпосљедња препрека ка освајању 24. гренд слема српском тенисеру Новаку Ђоковићу у вечерашњем дуелу биће 47. тенисер на свијету, Американац Бен Шелтон.

Српском асу биће ово 13. полуфинале на УС опену, шанса да се пласира у десето финале, а онда стигне и до четвртог трофеја на посљедњем гренд слему сезоне који је в­ећ освајао 2011, 2015. и 2018. године. Уједно, биће ово и први судар двојице тенисера пред који је Ђоковић свјестан да је фаворит, али и да се састаје са домаћим играчем, који ће сигурно имати велику подршку на централном терену “Флашинг Медоуса”, “Артур Ешу”.

- Искористио сам ова два дана да се добро одморим и припремим за све што ме очекује у првом дуелу са овим леворуким играчем, који ће имати невероватну подршку са трибина, Шелтон је сервирао бомбе током турнира, када тако сервира, тешко је играти против њега. Међутим, свестан сам тога и очекујем да издржим не само његов већ и притисак публике са трибина - нагласио је Ђоковић.

Шелтон је за тениску јавност био прилично велика непознаница до почетка ове године, јер је тек у 2022. почео да игра на про туру. Међутим, овај 20-годишњак је на првом гренд слему који је икада играо, Аустралијен опену, стигао до четвртфинала. Потом је испао у првом колу Ролан Гароса, другом Вимблдона, а сада дошао до полуфинала УС опена и не размишља да се на томе заустави.

- Очекује ме дефинитивно тежак изазов. Знате колико је Ђоковић чврст и ментално јак. То је дефинитивно нешто за шта морам да будем спреман. Сматрам да је моја предност, с обзиром на стил игре, то што никада нисмо играли један против другог. Мислим да могу да урадим неке ствари које обично не виђате на мечевима на АТП туру. Дефинитивно ћу се потрудити да урадим то - истакао је Шелтон.

Друго полуфинале

У другом полуфиналу играће први рекет свијета Шпанац Карлос Алкараз и трећи носилац на УС опену Рус Данил Медведев. Алкараз је у четвртфиналу без већих проблема савладао Нијемца Александера Зверева са 6:3, 6:2, 6:4, док је Медведев био бољи од кума и земљака Андреја Рубљова, којег је добио са 6:4, 6:3, 6:4.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана