Новак Ђоковић први пут ове године игра у дневном термину

Танјуг
Новак Ђоковић први пут ове године игра у дневном термину

Први пут на овогодишњем Аустралијан опену Новак Ђоковић ће играти у дневној сесији, што није добра вијест за навијаче у Србији.

Српски тенисер Новак Ђоковић први пут ове године на Аустралијан опену играће у дневном термину. Прецизније, то је она лоша вијест за навијаче у Србији пошто то значи ноћ код нас. Тако је одлучено да ће Новак Ђоковић у осмини финала Аустралијан опена против Адријана Манарина играти у ноћи између суботе и недјеље око 3.30.

Све ово је вјероватно и посљедица "кукњаве" што је Новак Ђоковић све мечеве до сада играо у ноћној сесији, што је апсолутно и логично када знамо да је најбољи тенисер свијета и самим тим је најатрактивнији за публику, међутим изгледа да су негодовања и притисци стигли до организатора. Видјећемо како ће се Ђоковић снаћи у тим условима пошто га чека знатно виша температура и услови који су му до сада непознати.

Ово је иначе пети сусрет Новака Ђоковића и Адријана Манарина до сада, а посљедњи сусрет имали су 2018. године у Синсинатију када је српски ас славио 2:1. Претходно су играли три пута на трави, два пута на Вимблдону и једном на АТП Лондону, турниру који претходи гренд слему.

Ради се о искусном тенисеру који је у претходна три кола Аустралијан опена потрошио много енергије јер је у пет сетова добијао Шелтона, Мунара и Вавринку, а остајемо да видимо какав ће отпор пружити Новаку Ђоковићу који је против Ечеверија показао најбољи тенис до сада у Мелбурну, с тим да га и даље мучи прехлада. То може да буде проблем у дневном термину, посебно у комбинацији са нервозом због неодговараћујег термина, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана