Ђоковић послије побједе над Гојом причао на разне теме: Једно питање га посебно насмијало

ГС
Ђоковић послије побједе над Гојом причао на разне теме: Једно питање га посебно насмијало

На изненађење новинара најбољи српски тенисер Новак Ђоковић појавио се на конференцији само сат након што се пласирао у четвртфинале УС Опена побједивши Борну Гоју са 6:2, 7:5, 6:4.

Ђоковић је причао на различите теме послије пласмана у четвртфинале УС Опена. Најприје, као и увијек, о мечу који је завршен и који је добио, пише Сспортал.рс.

- Задовољан сам, како сам ушао у меч против Борне Гоје, одличан први сет. Други сет је био прилично јак, успео сам да се вратим, Неутрализовао сам му сервис, висок је момак, али се добро креће. Мислим да сам успео, такође сам успео да му прочитам сервис и да на крају победим - рекао је на почетку конференције Новак.

Кошаркаш Арон Роџерс је гледао уживо меч између Ђоковића и Гоје и тако изазвао доста пажње јавности својим појављивањем.

- Надам се да је уживао. Том Брејди је на Ролан Гаросу седео поред моје жене. Са њим имам јако добре односе и имам доста поштовања према њему. Он је баш као и ја у центру пажње због дуговечности. Покушавам да одржим везу са спортистима из других спортова, поистовећујем се са њима, поштујем њихову величину. Они су у својим спортовима велики, желите да учите од њих, никада не знате колико нешто може инспиративан - био је Новак инспирисан овим питањем.

Посебно је издвојио неколико спортиста.

- Златан Ибрахимовић, који ми је омиљени фудбалер има балкански менталитет. То разумем јако добро, знамо се 15 година. Никола Јокић је најбољи кошаркаш света, невероватан човек, сви су одушевљени шта ради на кошаркашком терену. Нисам експерт, али сам срећан што српски играч доминира у НБА лиги, никада се то није на том нивоу дешавало. Волимо се и подржавамо, пратим и да смо ушли у четвртфинале Мундобаскета. Пратим и одбојку, наравно да пратим, спорт је моје поље живота, знам кроз шта пролазе остале моје колеге и дивим им се.

Баш у вријеме када је Ноле био на прес конференцији, Роџерс је на Инстаграму написао да је испунио себи сан јер је уживо гледао Ђоковићев меч.

- Нисам знао да је Роџерс то рекао, стварно му хвала од срца што је тако искоментарисао - казао је.

Наставио је Новак даље, па је открио и кога би он од спортиста волио да гледа уживо и тако себи испуни жељу:

- Нисам никада гледао уживо амерички фудбал, а са Томом Брејдијем имам јако добар однос. Пратим, знам кроз шта спортисти пролазе. Желео сам да гледам Николу Јокића у шампионској сезони, нисам могао да се организујем из Париза после финала Ролан Гароса да летим за Денвер. Волео бих њега да гледам сада када је на врхунцу са својом екипу. Имао сам прилику да гледам пријатељске утакмице репрезентације прошлог лета у Словенији и Београду и осећао сам се као дечак срећно. Велики сам љубитељ скијања, а никад га на пример нисам гледао уживо. Јесам са оцем на ТВ-у, али ето, можда бих трку у Кицбилу гледао уживо. Онда финале Лиге шампиона и тако неки велики догађаји, тешко је све ускладити. Пратићу Звезду и Партизан у Евролиги, Звезду у Лиги шампиона. Њих највише и сада пратим – рекао је Ђоковић.

“Тенис није умирући спорт”

Борна Гојо је у интервјуу за Спортал рекао да је тенис умирући спорт и да је досадан, те да би промијенио сва правила. Зато су Нолета новинари питали да прокоментарише ову изјаву, а онда и да објасни која правила би он промијенио:

- Прво честитке Борни, одиграо је четврто коло гренд слема, играо је изузетно добро и пуно ће му значити ако настави овако. Сигурно ће врло брзо градити ранкинг ка горе. Мислим да је први пут у топ 100, па му честитам и на томе. Заслужено. Што се тиче његових коментара да је тенис умирујући спорт, не бих се скроз сложио са њим. Разумем суштину, али треба доста тога да се промени. Причао сам да је Неџтген финале направљено и осмишљено тако да се неке ствари истестирају, па да се онда можда нешто од тога убаци у тенис. Са мушке стране, са женске не знам да ли имају неки други приступ – рекао је Ђоковић.

На прошлој конференцији је причао о коучингу, а сада је наставио гдје је стао.

- Ако већ имамо дозвољен коучинг, причао сам са неколико играча и тренера на тему да ли би требало да улази тренер на терен или не. По мом мишљењу је то интересантно, немам нешто много против тога, коучинг се дешавао и пре него што су га дозволили. Покушавате да добијете неке смернице од тренера, сада можеш и да вичеш, то је оно што ја радим! Не знам зашто то не би био случај, мислим и да је логично. Можда не бих подржао баш све да се чује, одаје се доста тога, па неко може да јави супарничком тиму, али зашто да не макар нешто. Нисам против коучинга.

У наредном колу играће против Тејлора Фрица.

- Видим да ће бити више подршке за Фрица, али је то нешто очекивано јер играју код куће. Био бих изненађен да је другачије. Очекујем и бићу спреман за то ментално, али сваки меч ће бити све тежи, четвртфинале је гренд слема. Америка има три представника међу осам најбољих, то је веома битно за овај турнир. Америка је имала највеће свих времена, Сампрас, Агаси, Конор, Родик, сви су сјајни. Када се навикните на такве шампионе, све осим тога није успех. Висок критеријум је постављен за остале, ето, Изнер је био топ 10. Ако не освојите ГС, неки мисле да сте неуспешни. Сигуран сам да постоји велико узбуђење због успеха играча из САД. Томи Пол је био у полуфиналу АО, Бен Шелтон који је дошао са колеџа показује сјајан тенис, то је велика порука за оне који иду на колеџ да могу да се унапреде. Некада је то било другачије, у мој регији ко оде на колеџ је “здраво” каријери. Пажња је сада на УС Опену и врло је битно да се успе – истакао  је.

Насмијао се на питање: шта би Фриц могао да искористи у тактици против њега?

- Нећу да причам о томе шта би он требало да уради да би имао шанси против мене! Сигурно је да ће видети са својим тренером, а ја ћу одрадити припрему, погледати мечеве када смо играли један против другог, онај у Синсинатију. Гледам позтиивно на то, играли смо неколико пута. Серва и форхенд су му најјачи, много је напредовао, ради веома добро, има сјајне тренере и сигурно је да ће бити мотивисан – рекао је Ђоковић.

На питање да ли постоји и даље питање које прижељку је да чује, Ноле је истакао:

- Имам начин да кажем нешто што ме и не питате, па ја провучем шта хоћу да кажем. Вечерас немам ту агенду и у суштини зависи од расположења. Некада сам расположен да причам о спорту, здрављу, припреми, опоравку, о тако тим стварима којима се не прича толико. У току турнира, опет, гледаш да не говориш, јер други слушају шта причаш. Има улагања колико желиш да поделиш. Конференције које нису тениске су сигурно интересантије! – казао је он.

Немјерљива љубав

И за крај, Ноле је добио и питање које нема пуно везе са тенисом, а гласи, да ли је истина да су очеви везанији за ћерке него за синове?

- Могао бих то да потврдим. Волим сваког на посебан начин, то је немерљива љубав, не може да се пореди са било чим. Осетљивији сам на Тару, отопим када ме загрли, а она је манипулаторка мала, врти ме око малог прста. Стефан је другачији, осећам да је моја улога оца да га припремим, да буде одговоран мушкарац, да носи себе и будућу породицу. Она шта год уради, ја скачем да испуним - закључио је Ђоковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана