Новак Ђоковић и даље други тенисер свијета, Јаник Синер држи прво мјесто

Танјуг
Новак Ђоковић и даље други тенисер свијета, Јаник Синер држи прво мјесто

ЛОНДОН - Српски тенисер Новак Ђоковић задржао је друго мјесто на најновијој АТП листи, која је објављена данас, док је и даље први Италијан Јаник Синер.

Италијан на првом мјесту АТП листе има 9.570 бодова, док је Ђоковић други са 8.460. Ђоковић ће се данас у другом колу Олимпијских игара у Паризу састати са Шпанцем Рафаелом Надалом, који је тренутно 161. тенисер свијета.

Шпанац Карлос Алкараз је на трећој позицији АТП листе са 8.130 поена, а потом следе Немац Александер Зверев и Данил Медведев из Русије.

Аустралијанац Алекс де Минор је шести тенисер свијета, а иза њега се налазе Пољак Хуберт Хуркач, Рус Андреј Рубљов, Норвежанин Каспер Руд и Бугарин Григор Димитров. Што се тиче осталих српских тенисера, Миомир Кецмановић и Душан Лајовић су напредовали за по једну позицију на АТП листи.

Кецмановић је 51. играч на АТП листи са 935 бодова, док је Лајовић 52. тенисер свијета са 926 поена. Ласло Ђере је назадовао за 41 позицију на АТП листи и тренутно је на 98. позицији са 621 бодом. Хамад Међедовић је 144. играч свијета са 436 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана