Нолетов противник види своју шансу: "Ђоковић није у форми"

Б92
Нолетов противник види своју шансу: "Ђоковић није у форми"

Шпански тенисер Роберто Карбаљес Баена пробаће да искористи чињеницу да Новак Ђоковић није баш у најсјајнијој форми.

Дуел двојице играча, трећи међусобни, заказан је за четвртак (не прије 15 сати) на стадиону "Филип Шатрије" у Паризу.

"Чини ми се да није у форми, барем ја то тако видим. Ријеткост је да дође на овај турнир, а да још није освојио ниједну титулу ове године, то је важан податак. Ипак, такође је и тачно да није исто играти с Ђоковићем на турниру из серије 500 рецимо, гдје може мало да спусти гард и на Гренд слему, који су му највећи циљеви. Ипак, пробаћу да искористим то што је у нешто слабијој форми", рекао је Карбаљес Баена.

Упитан је и како побиједити Ђоковића, који је од њега бољи био 2019. на УС опену, те 2023. на Аустралијан опену, оба пута са 3-0 у сетовима.

"То не знам. То треба питати некога ко га је побиједио. Он је најкомплетнији играч од свих са којима сам се састао. Када игра добро, не видиш нити једну рупу. С друге стране, некада буде мало нестабилнији на менталном плану, па можда и добијеш неку шансу. Потрудићу се да му отежам од првог поена, па да видим указује ли се прилика", додао је 31-годишњак са Тенерифа, преноси б92.

Ђоковић изазива страхопоштовање код свих ривала, без обзира у каквој форми се налазио.

"Не знам је ли застрашујуће, али много га поштујем. Тренутно је најбољи играч свих времена по бројевима, и то је зарадио великим трудом. Али да будем искрен, био сам нервознији пред меч прве рунде са Лестијеном, него сад пред Ђоковића. Морам да изађем на терен растерећен и да пробам да искористим прилику ако ми се укаже", истакао је Шпанац.

Бољи из овог дуела у трећем колу се укршта са паром Монфис – Мусети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана