Ноле открио да ли ће играти и сљедеће сезоне

GS
Ноле открио да ли ће играти и сљедеће сезоне

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да планира да се такмичи и игра и сљедеће сезоне и додао да је задовољан годином иако није освојио ниједан гренд слем пехар, али јесте злато на Олимпијским играма у Паризу.

"Што се тиче резултата, ово је била једна од најгорих сезона. У неком тренутку морало је доћи до године кад нисам освојио гренд слемове и нисам могао одржати тај висок ниво после толико година. И то је у реду, срећан сам са златном медаљом на Олимпијским играма, то је био мој главни циљ ове године. Наравно, волео бих да сам освојио гранд слам, али у реду је, то је то. То је једна од оних сезона које морате прихватити, и више него сам срећан са свиме што сам постигао у својој каријери", рекао је 37-годишњи Ђоковић на конференцији за медије послије пораза од Јаника Синера у финалу мастерса у Шангају.

Синер је савладао Ђоковића 2:0 (7:6(7:4), 6:3), али Србин сматра да је било и добрих ствари у његовој игри.

"Мислим да постоје неке позитивне ствари које могу да извучем. Прво, мој ниво тениса био је заиста добар на овом турниру, вероватно најбољи од Олимпијских игара у смислу како сам се осећао, како сам играо, како сам се борио. Данас сам урадио све што сам могао, али Синер је заслужио победу. Био је прејак у важним моментима. Такође, мислим да сам данас у финалу играо прилично добро, што ми даје разлог да верујем да могу још увек да играм против ових момака, који су најбољи на свету. Надам се да ћу одржати тај ниво у наредним месецима и у будућности", додао је Ђоковић, преноси Тањуг.

Освајач 24 гренд слем пехара жели да буде у врху и сљедеће године.

"Желим да будем у позицији да играм против најбољих на свету на највећим позорницама. То је оно за шта радим и због чега се још увек померам до својих граница. Не знам шта ће будућност донети, само ћу покушати да се прилагодим. И даље планирам да се такмичим и играм следеће сезоне, видећемо колико далеко могу да догурам", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана