Ноле креће у нови напад на титулу

GS
Foto: Instagram

Новак Ђоковић креће у нови напад на титулу на посљедњем гредн слему сезоне. Он ће покушати да одбрани титулу на УС опену, нешто што неком тенисеру није пошло за руком чак 16 година.

Посљедњи пут када је неко успио да одбрани титулу на овом престижном турниру била је 2008. година када је Роџер Федерер у финалу побиједио Ендија Марија.

УС Опен се одржава у Њујорку од 26. августа до 9. септембра, а поред српског тенисера, као једни од главних претедената на титулу биће и Карлос Алкараз и Јаник Синер.

Ђоковић у посљедњи гренд слем сезоне улази у ситуацији у којој се није нашао јако дуго. Наиме, у Њујорк стиже без титуле на највећим тениским турнирима.

Новак је посљедњи пут без гренд слем титуле био прије равно седам година, односно 2017. године када је имао незгодну повреду лакта.

Међутим, недавно је узео злато на Олимпијским играма у Паризу, тако да ће у ''велику јабуку'' стићи без икаквих окова спреман да потпуно слободно одигра овај турнир.

Коментари после Олимпијских игара су били да је Новак комплетирао тенис и да нема шта више да освоји те да ће се појавити проблеми око мотивације. Међутим, Србин је то одмах оповргнуо.

"И даље сам мотивисан. И даље имам тај такмичарски дух. Хоћу да пишем још историје и уживам на Туру. И даље желим да инспиришем људе да гледају и играју тенис", рекао је Ђоковић.

Па је додао.

"То су неки од разлога што још играм. Гренд слемови су највиши стадијуми нашег спорта. То су најважнији турнири у нашој историји, тако да ако вас не инспирише да најбољи тенис играте на гренд слемовима, тешко да ће се то десити негде другде'', закључио је он.

Подсјећамо, Новак Ђоковић ће играти први меч против Раду Албота. Поред њега, први дан УС Опена на терену ће бити и других јаких и занимљивих имена попут Зверева, Руда те други, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана