Ноле Американцима отео посљедњи европски рекорд

GS
Foto: Instagram

Српски тенисер Новак Ђоковић је неприкосновен у тенису када узмете буквално сваки могући параметар.

Сад је Ноле стигао да обори рекорд златних америчких близанаца.

Новак Ђоковић је наставио да гази и у Паризу. Вратио се послије велике паузе, мучио се са здрављем и проблемима са стомачним вирусом, играо скоро све мечеве по три сета, али је на крају освојио титулу на мастерсу у Паризу. Ово му је била друга мастерс титула ове сезоне, након освојеног Синсинатија, а 40. у каријери.

Тако је поставио рекорд. Одавно већ Новак држи рекорд када је мушки сингл у питању. Иза њега је на другом мјесту Рафаел Надал са 36 титула и дјелује да ће га тешко стићи, док Роџер Федерер има тек 28. Сада је поправио свој учинак на “јубиларних” 40, а тако је иза себе оставио све тенисере у свим конкуренцијама.

Чувени близанци Боб и Мајк Брајен, Американци који су најуспешниији дубл у историји тениса освојили су 39 мастерса и то је био један од ријетких тениских рекорда које Новак није отео Америци. До сада је обарао рекорде Андреа Агасија, Пита Сампраса, као и Серене Вилијамс, а сада је са трона склонио и Боба и Мајка Брајана.

До краја сезоне сада Ђоковића чека јуриш на још једну титулу са Србијом у Дејвис купу, а осим тога до ће пробати да освоји још један завршни мастерс. Такође му само једна побједа треба да осигура прво мјесто на крају сезоне и тако пређе 400 недјеља на првом мјесту АТП листе, наводи Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана