Николинина љубав према Ђоковићу јача од свих препрека

Ивана Винчић
Николина Стојчић
Foto: Ивана Винчић | Николина Стојчић

БАЊАЛУКА- Српска опен је тренутно највећи регионални спортски догађај, а многима је и испуњење снова. Николина Стојчић (28) из Прњавора има церебралну парализу и цијели свој живот везана је за кревет и инвалидска колица, а највећу радост јој причињавају управо тениски мечеви.

Како каже омиљени тенисер јој је, наравно, свјетски број 1 - Новак Ђоковић,  мада су јој поред њега драги и остали српски тенисери.

За “Глас” Николина прича да много срећна што ће имати прилику да уживо гледа свог омиљеног тенисера и да је то испуњење њених снова.

 -Ни у најлуђим сновима нисам могла да сањам да ћу икада имати прилику да гледам Новака уживо и веома сам срећна и узбуђена што сам данас овдје. Мој сан да видим Нолета се коначно остварио- каже она.

Гледање тениских мечева јој, наглашава, даје посебну снагу и у њима ужива. Додаје да је провела многе непросповане ноћи пратећи турнире који се одигравају у државама које су у различитој временској зони од наше.

Живот особе са инвалидитетом није лак, али њени брижни родитељи се труде да јој сваки дан учине што љепшим.

-Николина је јако паметна и добра особа и ми као њени родитељи чинимо све што је у нашој моћи да јој олакшамо монотону свакодневицу. Нина је страствени фан како Ђоковића, тако и тениса и учинили смо све што је у нашој моћи да јој испунимо жељу и да види свог омиљеног тенисера. Њена највећа жеља је била управо та да види Нолета како игра тенис уживо и јако нам је драго сто је Српска опен право мјесто за то- каже њен отац Бранислав Стојчић.

Напомиње да у први мах нису успјели да обезбиједе карте јер су се експресно распродале, али да су видјели да је у продају пуштен одређен број карта за особе са индвалидитетом и њихове пратиоце.

-Веома нам је драго што су организатори мислили на све детаље- наводи њена мајка Мирјана.

Организатори Српска опена су обезбиједили посебно одвојена мјеста за особе са индвалидитетом на Централном терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана