Невјероватна Италијанка: У финалу Ролан Гароса и у синглу и у дублу!

Б92
Невјероватна Италијанка: У финалу Ролан Гароса и у синглу и у дублу!

Јасмин Паолини, 28-годишња италијанска тенисерка, главна је тема овогодишњег Ролан Гароса.

Тренутно 15. играчица свијета је у сриједу окончала сан талентоване Мире Андрејеве у Паризу и послије два лака сета (6:3, 6:1) прошла у финале синглова гдје је чека трострука шампионка Ига Швјонтек.

То није било довољно за Паолини која је поново изашла на терен дан касније и изборила још једно финале на Отвореном првенству Француске.

Она је у дублу са сународницом Саром Ерани надиграла украјинско-румунски пар који чине Марта Костјук и Елена Габријела Русе.

Лоше је почело за Италијанка након што су противнице за само 27 минута освојиле први сет уз један препуштен гем (1:6), али је потом услиједио велики преокрет. Паолини и Ерани су најприје за сат времена у другом сету изједначиле (6:4), а потом без већих проблема и комплетирале преокрет у сету одлуке (6:1).

Њих двије тек треба да добију ривалке у финалу. У другом полуфиналу играју чак три Американке – Долехајд/Кравчик против Гоф/Сињакове.

Паолини ће већ сутра на терен на меч финала сингла са Швјонтек, а тај дуел на "Филип Шатријеу" неће почети прије 15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана